A költő 1944-ben megjelent Medúza című kötetének záró ciklusa, “a dalok, epigrammák, ütempróbák, vázlatok, töredékek” alcímet viselő 120 verset tartalmazó Rongyszőnyeg ciklus. Ahogy a rongyszőnyeg különböző színű rongyok összeszövéséből lesz tarka-barka egésszé, úgy ez a versfüzér is a témák, versformák színes kaleidoszkópját mutatja be ezekben a rövid, helyenként szürreális versekben, amelyek filozofikus tartalmakat, játékosságot, zeneiséget és könnyedséget hordoznak.

makam1

 

Aki az utóbbi években figyelemmel követte a Makám koncertjeit, az sejthette, hogy kezd összeállni az új anyag. Egyre több új Weöres Sándor költemény került a programba, amely egy intenzív alkotói korszakot jelzett.

 

Ezen a kivételes estén immár egységében hallhatjuk az apró darabokból, pillanatokból, foszlányokból álló Weöres versek által megírt új Makám történetet. Mindez a hangszerek által kap újabb jelentést és színeket, s ahogy a költő versei mindenkor, úgy a Makám is minden bizonnyal elragad mindenkit a “szeszélyesnek tűnő ritmusok váratlan zenéjével”.

 

Makám:

Korzenszky Klára-ének,

Krulik Zoltán-ének, gitár,

Eredics Dávid-szaxofon, kaval,

Kuczera Barbara-hegedű, ének,

Boros Attila-basszusgitár,

Keönch László-dob, ütőhangszerek, cajon, udu, ének

 

Közreműködik Turek Miklós színművész és Bollók Csaba filmrendező (vetítés).

 

Jegyárak:

elővételben 1800 Ft

a helyszínen 2000 Ft

Toábbi információk: http://www.fono.hu/