CESQ
Central European String Quartet
Fotó: Suha Péter

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő ? Magyország legfiatalabb koncertmestere ? által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amelynek a Festetics és Benczúr Palota, valamint a Régi Zeneakadémia kamaraterme ad otthont.

A koncerteken fellép mások mellett a Central European String Quartet, Érdi Tamás zongoraművész, Klenyán Csaba klarinétművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból és Georgij Csaidze zongoraművész Oroszországból, debütál a Central European Strings kamarazenekar, és bemutatkoznak a fellépők közül a fiatal művészgeneráció legsikeresebb kamarazenészei is.

A közönség innovatív programokon keresztül ismerkedhet meg nemcsak a gazdag duó, trió és kvartett repertoárral, hanem szextett és szeptett mesterművekkel is.

A fesztivál mesterkurzusa nyitott bármilyen nemzetiségű zenész számára korhatár nélkül, akik egyéni órákon tanulmányozhatják a szóló és kamarazenei repertoárt a fesztivál művészeivel, valamint részt vehetnek a fesztivál versenyén, amelynek díja egy szóló fellépés a Central European Strings kíséretében a zárókoncerten a mesterkurzus tanárai mellett.