Swing_a_la_Django

A Swing – la Django zenéje különleges stílusötvözet, amelyben harmóniára talál a magyar autentikus zene, a tangó, a jazz, a Bossa nova, a francia manouche swing és sanzonok világa ? ennek eredményeképpen jött létre az az egyedi stílus, amit ők hungarian django swingnek neveznek. A django stílus ilyen módon való interpretálása hazánkban igazi unikum, de még külföldön is különlegességnek számít. Legnagyobb ihletőjük, Django Reinhardt, a belga származású, műfajteremtő gipsy-jazz gitáros, valamint Roby Lakatos a magyar cigányzene és világzenei élet egyik legvirtuózabb hegedűse, aki a születésnapi koncerten is csatlakozik a zenekarhoz.

Swing_fekete_allo

A zenekar legújabb dala, a Magyar Bálint közreműködésével készített Puszilva pálinka is ezen a koncerten debütál élőben. A szám a békebeli idők kisvárosi mulatozásainak hangulatát idézi. Azt a kort, amikor még több ideje volt az embereknek a szórakozásra, és annak meg is adták a módját. ?A dal házi zeneszerzőnk, Dani János legújabb szerzeménye, egy picit akár a saját születésnapunkra írt számként is értelmezhető. Azt a korszakot idézi, amikor még rendszeres volt, hogy barátok és ismeretlenek közösen mulattak? ? meséli a zenekar vezetője, Lombos Pál.

Énekesként Horányi Juli is fellép a bandával ezen az estén, a Four Bones Quartet pedig az utolsó számokba beszállva erősítik a swinges, big bandes hangzást.