A paksi Amatőr Pop-Rock-Jazz Fesztivál nagy hagyományokkal bír Pakson ? idén tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a tehetségkutatót, melyre összesen 42 zenekar jelentkezett. A zsűri előzetes meghallgatás után 17 együttest juttatott a döntőbe, közülük végül 15 zenekar mérhette össze tudását.

PAGONY_zenekar

A zsűri a paksi Pagony zenekart ítélte a legjobbnak, és a különböző zenei irányzatokat kedvelő társaság közös, eklektikus előadása az Ifjúsági zsűri különdíját is meghozta. A második helyezett a budapesti Quart8, a bronzérmes pedig a tatai Skannibals együttes lett. A győztesek értékes nyereményekben részesültek: többen kaptak fellépési lehetőséget neves vidéki klubokban és más tehetségkutató fesztiválokon, vagy például rádiós reklámkampányt. Megválasztották a legjobb énekest (Portik Lívia, The Blast), gitárost (Németh Bendegúz, Németh Bendegúz Trió), basszusgitárost (Gelencsér Gábor, Aurevoire), dobost (Nagyfi Marci, Németh Bendegúz Trió), sőt, díjat kapott a legkülönlegesebb hangszeren játszó muzsikus (Szabó Zsolt, viola de gambán játszik) és a legfrappánsabb szövegekkel rendelkező zenekar (Skannibals) is.

paks2

Azt est sztárvendégeiként a Maszkura és a Tücsökraj vette birtokba a színpadot, fergeteges hangulatot varázsolva a Csengey Dénes Kulturális Központ színháztermébe.

A tehetségkutatót a Cseh Tamás Program támogatta, amelynek támogatásával a következő évadban minden megyében megvalósul egy tehetségkutató rendezvény, annak érdekében, hogy a vidéki könnyűzenei élet új lendületet kaphasson.