?Amikor véget ér a VOLT Fesztivál, ahol 4 és fél nap alatt leírhatatlan sok élményt kap az ember, nehéz szavakba önteni, milyen volt az idei esemény. Talán egy olyan pillanatot szeretnék kiemelni, amely számomra tökéletesen leírja, mitől működik ennyire jól a VOLT? ? meséli Lobenwein Norbert főszervező. ?Szombaton, a Wellhello koncertjén csaknem 20 ezren álltak a színpad előtt, amikor a tömeg a magasba emelt egy kerekesszékes kisfiút és egészen a színpadig adták előre. Miután célba értek vele, Fluor és Diaz könnyezve ölelkezett össze, alig bírták folytatni a koncertet. Ma már tudom, hogy Levinek hívják azt a kisfiút, hiszen a Facebookon azóta rajongók százai osztják meg a fotót, amely ezt a jelenetet örökítette meg? ? emelte ki saját élményét a főszervező.

 

IMGP0443
Lobenwein Norbert és Fülöp Zoltán

A VOLT eddigi története során egyszer fordult elő, hogy ki kellett tenni a teltház táblát. Akkor még jóval kisebb volt a fesztivál kapacitása. Idén, a pénteki napon, David Guetta és a Motörhead koncertjére már egy nappal korábban minden jegy elkelt, 35 ezren vettek részt a programon, négy és fél nap alatt pedig összesen 123 ezren voltak a VOLT-on. A két nagyszínpad mellett teltházzal dübörgött az összes helyszín: hatalmas sikerrel debütált a Jana Színpad, ahol négy napon át a hazai bandáké volt a főszerep. Valódi találkozóhelyként működött a Telekom Tér, ahol a nap 24 órájában izgalmas és látványos produkciók várták a nagyközönséget és a Telekom Cashtag Háza is ezreket vonzott. A Tér központjában felállított, 12 méter magas led torony felületein a közönség fotóit és élő streamet láthattuk. A Festival Buddyk állandó szereplőivé váltak a VOLT-nak, Eckü (Hősök) és az Anna & The Barbies még a színpadra is felvitte az egyiket, így a távolmaradók a www.festivalbuddy.hu oldalon a sztárok szemszögéből is érezhették a bulit.

Az élő stream is hatalmas sikert aratott: minden eddigi rekordot megdöntött a közvetítés nézettsége. A YouTube-on öt napon át 29 koncertet láthatott a nagyvilág, 40 órán át, két színpadról, 29 kamera lencséjén keresztül.

 

?Nemcsak a VOLT helyszíne telt meg, de Sopron és környéke is. Már hetekkel a nyitás előtt sem lehetett szálláshoz jutni, a vendégeink egy jó részét már Ausztriában szállásoltuk el? ? emelte ki Fülöp Zoltán a fesztivál másik alapítója. ?Mindeközben Sopron belvárosába is beköltöztünk, ugyanis idén először a legjobb soproni vendéglők, klubok, teraszok programokkal és kedvességekkel várták a VOLT vendégeit, napközben nem mindennapi élettel telt meg a város. A Csillagok Városa projekt keretében idén négy világsztárnak ajándékoztunk köztéri székeket, Ef Zámbó István alkotásait. Ezentúl már Slash, David Guetta, a Motörhead és John Newman széke is megtalálható lesz Sopron belvárosában? ? mondta a főszervező.

(Fotó: Vargacz Alexandra)