park_sajtaj_20170021

Budapest fesztiválközpontja, a Budapest Park már a hatodik nyáron hozza el számunkra a legaktuálisabb és legnépszerűbb külföldi és hazai előadókat. A Budapest Park azonban többet nyújt, mint egy éjszakai szórakozóhely: szabaduló szobák, hétvégi gyermekprogramok, egyedülálló, exkluzív helyszínek, izgalmas dekorációk, mostantól pedig kertmozi és egy egész nap nyitva tartó oázis, a Nagyszünet is várja a nagyérdeműt.

A Budapest Park április 27-én ? a Kelemen Kabátban felvezetésével ? az Irie Maffiával nyitja kapuit, 28-án Rúzsa Magdi koncertezik, míg 29-én Majka & Curtis vadítja be a bulit. És ez még csak a kezdet?

Nagyszünet egész nap

A Budapest Park mostantól nemcsak éjszaka, de nappal is menekülési utat kínál a valóságból, pontosabban a hétköznapok szürke monotonitásából. A Nagyszünet a Sportkert helyén, hétfőtől szombatig, délelőtt 11-től, egészen este 10-ig nyújt kényelmes alternatívát a belvárosi kávézók és irodák világában. Heti kétszer pedig kertmozivá alakul tematikus vetítésekkel.

A többfunkciós pihenőhely buja kerttel, hintaággyal, hangulatos lampionjaival és fűbenfekvésre csábító, puha gyepével akkor is remek találkozási pont, ha éppen nem a koncertre mennénk. A háttérben kellemes chillout zene segíti az ellazulást, mely mellé finom limonádék és igazi kávékülönlegességek dukálnak, ha pedig megéheznénk, a város legjobb foodtruckjainál csillapíthatjuk éhségünket. A foodturckok ráadásul hetente cserélődnek, így a nyár alatt anélkül, hogy kimozdulnánk a kertből, végigkóstolhatjuk a mozgó gasztronómia legkiválóbb fogásait.

Ha unod már az irodák szürkeségét, itt napsütötte, barátságos környezetben végezheted napi teendőidet, a Nagyszünet ugyanis a szó szoros értelmében open office-ként is használható, wifivel és konnektorral. A munka után pedig jöhet a sör és a haverok.

park_sajtaj_20170028

Megújult látvány

A Budapest Park 2017-ben megjelenésében is frissít. Ezúttal az Artlocator művészeti magazinnal és Etentuk Inemesittel együttműködve kértek fel tehetséges, streetart művészeket, akik egy laza, a valósághoz közelebbi urbánus világot álmodtak meg. Kovács Budha Tamás, Illés Fork Imre és társaik festették újjá a szórakozóhelyet, a tarka alkotások és a zene pedig garantáltan kirángatnak a hétköznapokból. És a Budapest Park ? mint élő organizmus ? a nyáron is változni fog: művészeti installációkkal, újabb és újabb látványosságokkal bővül majd.

Skybox ? legmagasabb magasságban és minőségben is

Új, exkluzív helyszínnel is bővül a Budapest Park. A Skybox egy hipermenő, 30 fős terasz, a park legmagasabb pontján, ahonnan belátni az egész színpadot és a táncteret is. Nemcsak magasságban, minőségben is a legjobbat nyújtja, ahol előre bekészített italok és légkondi várja az oda jegyet váltókat.

Persze, a többi terasz is nyitva áll idén is, melyek mindegyikén készpénzmentes, azaz egyérintéses rendszer vár, hogy minél kevesebb időt kelljen sorban állással tölteni.

Budapest Park Special

A Budapest Park a főváros nagyszínpada, amely ezúttal is egy sereg megismételhetetlen produkciónak ad helyet. Ide sok zenekar külön show-val készül, itt tartják lemezbemutatóikat, szülinapjaikat vagy éppen egyetlen pesti bulijukat. Special koncertekből idén sem lesz hiány: csak itt lép fel Budapesten Majka & Curtis, a Margaret Island, Rúzsa Magdi, a Belga, a Punnany Massif, a Wellhello, a Halott Pénz, a Vad Fruttik, a TNT, Demjén Ferenc és az Amorf Ördögök, akiknek ez lesz az egyetlen magyarországi koncertjük idén. Innen indul a Budapest Bár összes eddigi tagját felvonultató 10 éves jubileumi turnéja, de a Kistehén is itt ünnepli 15 éves jubileumát, a hiperkarma és a Brains pedig itt tartja lemezbemutató koncertjét. És ne feledkezzünk el a vendégzenekarokról sem, hiszen a Budapest Park minden este teret ad egy feltörekvő zenekar bemutatkozásának is.
Az improvizációra épülő különleges produkció, a Random Trip elkészítette Zenehíd című lemezét, amelyet harminc közreműködővel, köztük Tátrai Tiborral, Palya Beával és Fábián Julival mutat be május 11-én a Budapest Parkban.

park_sajtaj_20170037

Idén sem lesz hiány külföldi nagy nevekben: 12 év után visszatér Budapestre Marilyn Manson, új lemezével köszönthetjük a Parov Stelart és Damian Jr. Gong Marley-t, érkezik a magyar közönség egyik nagy kedvence, a downtempo egyik legnagyobb neve, a washingtoni Thievery Corporation, az örökös kedvenceket pedig a Scooter és Dj BoBo képviseli majd. Emellett először jön Budapestre a Foster The People, a június pedig a punk-rock hónapja lesz: a Sum41, a Simple Plan, a Good Charlotte és vendégzenekaraik hozzák el kamaszkorunk legjobb slágereit.


Budapest Park számokban

?Már több mint százezer jegyet elővételben eladtunk az idei koncertekre, holott még csak a fellépők felét hirdettük meg. A Budapest Parkban 11500-an tartózkodhatnak egyszerre, ez megfelel a Sportaréna befogadóképességének? ? mondta Gerendai Károly, a legnagyobb magyarországi szabadtéri szórakozóhely tulajdonosa az április 25-ei sajtóbejáráson.

Kólya Dániel, a Budapest Park ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a hely április 27-től hetven napon át várja a látogatókat, és hozzátette: ?minden korosztálynak, ízlésnek és műfajnak szeretnénk kedvezni?.

park_sajtaj_20170002

Rimóczi Imre művészeti és üzemeltetési igazgató elmondta, hogy a tavalyi szezonban 390 ezren szórakoztak a Budapest Park 12 ezer négyzetméteres területén, amelyre mintegy kétszáz konténert telepítettek. ?Este, a koncertek után több helyszínen dj-k adnak műsort, egy mozgalmas napon 150 pultos dolgozik a Budapest Parkban, 50-70 fős a biztonsági szolgálat, 10-15 mentős áll készen két teljesen felszerelt mentőkocsival, és baleseti ambulancia is van a helyszínen. A Budapest Park a biztonságos szórakozásra épül, több kijáraton is el lehet hagyni a helyet? ? hangsúlyozta Rimóczi Imre.

Forrás: Budapest Park/MTI

Fotók: Budapest Park