Závodi János a Miniben kezdte pályafutását, majd a Kex együttesben zenélt, amely formáció a korszak egyik legkülönlegesebb kezdeményezése volt. Ezután a Non-Stop következett, ahol már együtt játszottak Köves Miklóssal. Az egyik legfontosabb állomás karrierjében a Piramis együttes volt, amellyel hatalmas sikereket értek el a zenekar feloszlásáig. Závodi János volt a Hobo Blues Band, a Rhythm and Blues Branch (R.A.B.B.) és a Tunyogi Rock Band tagja is, amellett, hogy alapított egy Cream emlékzenekart, és számos művésszel működik együtt vendégzenészként. Az újjáalakult Piramissal (eleinte Piramis Plusszal) a mai napig koncertezik. A 2016-os évben Révész Sándor és Závodi Piramis-évek címmel kezdtek közösen turnézni.

 

Köves Miklós játszott a Phantomsban, a Futuramában és a Non-Stopban, mely együttessel számos klubkoncertet és fesztivált zenéltek végig. Som Lajossal két évig tartó külföldi vendéglátózás után alapították meg a Piramist, a magyar könnyűzenei élet egyik legnagyobb hatású együttesét. A banda feloszlása után színházi produkciókban vett részt, és több híres színész nagylemezén is közreműködött. Majd elindította a R.A.B.B. együttest Török Ádámmal, mely formációval jelentős külföldi sikereket arattak ? jártak Ausztriában, Svájcban, Törökországban és Finnországban is. Köves az újrakezdő Minibe is beszállt, és 2009-től az újjáalakult Piramis tagja.

 

Az Azok a régi csibészek című programsorozat következő, március 29-ei estjén Závodi János és Köves Miklós mesélnek a múltról és a legendás zenekarról.

 

Azok a régi csibészek

Vendég: Závodi János és Köves Miklós

Aki kérdez: Lévai Balázs

Időpont: 2018. március 29. 18:00

Helyszín: Magyar Rockhírességek Csarnoka, Radnóti Miklós Művelődési Központ (1133 Budapest, Kárpát u. 23.)

 

A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött: rsvp@hangfoglalo.hu

Forrás: hangfoglalo.hu