Az Üzenet nincs a zenekar tavaly megjelent új, Jónás jelenései című albumán szerepel, most pedig a dalban megálmodott világ filmen is megelevenedik, melyről így mesél Kiss Tibi, a zenekar frontembere: ?A dal egy képzeletbeli tengerparti városban játszódik, ehhez a környezethez fűződő kalandokról és érzésekről szól. Enyhén filozofikus, szemlélődő szemszögből vizsgálja külső és belső világunkat. Zeneileg latinos, laza, táncos szertartás, amely amolyan tűz körül táncolós hangulat.?

A klip az Umbrella támogatásával készült, rendezője Emil Goodman így beszél a videó születéséről: ?A hosszú dal és a dinamikus vágás miatt sok jelenetet kellett gyártani, így egy hosszú napba négy teljesen kész jelenetnek is bele kellett férnie. A zenekar tele van izgalmas vizuális ötlettel, azok egy részét is beleépítettem. Kevert technikával zöld háttér előtt felvett jelenetek kerültek a digitálisan épített környezetbe. A filmecske egy tengerparti városka éjszakájába enged bepillantást, ahol egy párhuzamos világ történései egyre jobban beépülnek a való világba. A zene táncra perdíti az ember belső világát. A zene ritmusáról nekem mindig egyfajta szeánsz jutott eszembe, így az is fő motívum lett. A csillagász belelát a túlvilágba. A buszon utazó könyvet olvas, és a képek megjelennek a fejében…?

IMG_1775

A zenekar a tavalyi születésnap után idén tavasszal megjelentette az azt megörökítő DVD-t, a Micsodaországot, a nyár kezdetével pedig egy hatalmas ugrással vetette bele magát ismét a koncertezésbe. És bár Üzenet nincs, azonban erre a linkre kattintva lehet, hogy mégis találunk meglepetést a palack alján, amely könnyen elrepíthet egy alternatív univerzumba?

Fotó: Kőmives András