Zenés ifjúsági játékfilmet készít az idén húszéves Szegedi Pinceszínház Márton Klára Tessék engem elrabolni! című regénye alapján.

Márton Klára regényének musicalváltozatát 2019-ben állította színpadra Varga Bálint zeneszerző, a Szegedi Pinceszínház művészeti vezetője és Janik László dalszerző, rendező. A szerzőpáros ezúttal filmet készít az intézetben nevelkedő, szülőkre vágyó Misi és társai történetéből. A filmben szereplők zöme a musical alkotói közül kerül ki. A zeneszerző és a rendező szerdán találkozott a musical gyermekszereplőivel, hogy előkészítsék a közös munkát.

A regényből 1980-ban Gaál Albert rendezésében már készült nagy sikerű családi film, míg az új alkotás elsősorban a musicalváltozaton alapul, ám sok újdonságot hoz ahhoz képest is, és az is célja, hogy a város helyszínein forgatva „főszereplővé” emelje Szegedet is.

A fennállásának huszadik évfordulóját ünneplő színház társulata az újranyitásra készül, és a világhálón folyamatosan elérhetővé teszi az eredetileg iskolák számára készült Tíz perc rádiószínház című sorozatának újabb darabjait.

A kép forrása: commons.wikimedia.org