fbpx

ZeneVarázslat nemzetközi négykezes zongoraverseny

Idén Kaposváron rendezik március 5. és 8. között a nemzetközi négykezes zongoraversenyt és kurzust.

Az ötödik alkalommal megvalósuló versenyen idén már tanár-tanár, valamint tanár- és diákpárosok is fellépnek, de a rendezvény minden résztvevője nyertesnek érezheti majd magát – mondta el Várnagy Andrea zongoraművész, a ZeneVarázslat mozgalom alapítója a rendezvény február 11-ei sajtótájékoztatóján Budapesten.

A zongoraművész a mozgalom közösségformáló erejét hangsúlyozta, valamint a művészet elsődleges feladatának a lelkek gazdagabbá tételét nevezte meg.

Fülöp Péter helyettes államtitkár, a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója arról szólt, hogy a rendezvény vendége lesz mások mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Marton Éva szoprán, aki vállalta az esemény védnökségét is. Felhívta a figyelmet emellett a március 8-i gálaestre, amelyen cirkusz- és táncművészet, divat és zongoramuzsika egyszerre lesz jelen. Hozzátette, hogy a programoknak a Csiky Gergely Színház mellett más kulturális intézmények is otthont adnak Kaposváron, ahol mintegy 600 vendégre számítanak.

A rendezvényen fellép Vigh Andrea hárfaművész, Balázs János zongoraművész, Rohmann Imre és Kurucz Tünde négykezes zongorakoncertet ad, bemutatnak egy zenetanulást segítő társasjátékot, Várnagy Andrea pedig zongorakurzust is tart.

A tehetséggondozás fontosságára hívta fel a figyelmet Major Anikó szakértő az Emberi Erőforrások Minisztériuma képviseletében, aki elmondta, hogy a program megvalósulását a Nemzeti Tehetség Program is segíti. Hozzátette, hogy az idei tanévben Kárpátalján minisztériumi támogatással első alkalommal szervezhették meg a Zenevarázslat című képzést és hangversenyt.

A rovat további cikkei