Idén 106 országból mintegy 1374 filmet neveztek a VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál két – nemzetközi és Kárpát-medencei - filmszemléjére.

A fesztivál jelentőségét mutatja, hogy a világ vezető természetfilm-stúdiói elküldték filmjeiket, de a programban a legismertebb hazai alkotók, Török Zoltán, Mosonyi Szabolcs, Szendőfi Balázs, Molnár Attila Dávid, Tóth Zsolt Marcell, Garai Cintia is jelen lesznek alkotásaikkal.

A nemzetközi filmek zsűrijének tagjai Szalay Péter Balázs Béla-díjas dokumentumfilm-rendező, ifj. Vitray Tamás operatőr, biológus, szakíró, a National Geographic magyarországi főszerkesztője és egy korábbi díjazott, Takács Rita szerkesztő-rendező lesznek, míg a Kárpát-medence természeti értékeit összegyűjtő filmeket Széll Antal környezetvédelmi szakember, fotós, operatőr, Kátai Róbert rendező és Németh Beatrix televíziós szerkesztő bírálja majd el.

2022-ben egy új kategóriába, a Third Eye versenyprogramba amatőr filmesek jelentkezhettek. Számos általános iskolai osztály is nevezett kollektív produkcióval.

Az ingyenesen látogatható VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztiválon a filmek mellett színes családi programokkal találkozhatnak mindazok, akik május 27. és 29. között ellátogatnak a gödöllői Királyi Kastélyba.

A részletes program a fesztivál honlapján érhető el.

Nyitókép forrása: VIII. Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál