fbpx

150. előadásához érkezik a Párterápia

Január 31-én 150. alkalommal játssza az Orlai Produkció a Párterápiát a Belvárosi Színházban.

2016. július 8-án Szentendrén, a Városháza udvarán volt Daniel Glattauer darabjának bemutatója Znamenák István rendezésében, Balla Eszter, Debreczeny Csaba és Mészáros Máté közreműködésével.

Tizenhét év házasság és két gyerek után a Dorek házaspár kapcsolatából láthatóan elveszett a régi szikra. Utolsó próbálkozásként szakemberhez fordulnak, akinek nem lesz könnyű dolga. Hogy az eltávolodott pár újra visszataláljon egymáshoz, szakemberhez fordulnak, aki egészen különös módszereket alkalmaz. A frenetikus helyzetek, mulattató fordulatok és meglepetések során pedig a páciensek mellett a pszichiáter életét is megismerhetik a nézők.

A Párterápia a Vidor Fesztiválon elnyerte a legjobb kamaraszínpadi előadás Pierrot-díját, Mészáros Máté pedig a legjobb férfi epizódalakítás Brighella-díját.

Hat és fél év alatt szerte az országban játszották szabadtéren és színházépületekben, eddig mintegy harminc településen, több helyszínre nem egy alkalommal visszatérve. A Párterápiából a SzínházTV-vel együttműködésben online verzió is készült, ami a karantén időszakának az egyik legnézettebb előadása volt.

Nyitókép: Balla Eszter, Mészáros Máté, Debreczeny Csaba a Párterápia című előadásban. Fotó: Orlai Produkció/Takács Attila

A rovat további cikkei