A vissza nem térítendő támogatás célja a hazai és Kárpát-medencei kiadók által innovatív és értékteremtő magyar irodalmi, művészeti, kulturális, kritikai, tudományos és tudománynépszerűsítő magyar nyelvű kiadványok és szakmai programok támogatása digitalizálás, multimediális tartalmak, hangoskönyvek gyártása területen.

A pályázat – figyelemmel a változó olvasói szokásokra és a könyvkiadói tevékenységet végzők igényeire – hozzájárulhat a szellemi kulturális örökség és a kortárs művészetek népszerűsítéséhez, a fiatalabb korosztály megszólításához.

Pályázni digitalizálási feladatok (kiadványok e-book formátumokra konvertálása, a könyvkiadó tevékenységéhez kapcsolódó online felület fejlesztése), multimediális tartalomgyártás, valamint hangoskönyvgyártás támogatására lehet.

A felhívás keretében rendelkezésre álló keretösszeg: 150 000 000 forint.

Igényelhető támogatás: 1 000 000 Ft – 5 000 000 Ft (pályázati díj nincs).

A pályázat beadási határideje: 2022. 11. 19–29., a megvalósítási időszak: 2021. 09. 01.–2022. 04. 30.

A részletes pályázati kiírás ITT tölthető le, a pénzügyi és elszámolási útmutató ITT, a nyilatkozatok ITT és ITT, az adatvédelmi tájékoztató pedig ITT olvasható. Az általános támogatási feltételekről ITT lehet tájékozódni.

Regisztrációs útmutató ITT.

A pályázat benyújtására az Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerben (EPER), az alábbi linken van lehetőség:  https://eper.emet.hu/paly/palybelep.aspx.
A felhívással kapcsolatban további információ, felvilágosítás hétfőtől péntekig 8:00 és 12:00 óra között az ügyfélszolgálaton kérhető:
Tel.: +36-30-129-2446
E-mail: tamogatas@petofiugynokseg.hu

Nyitókép forrása: Shutterstock