fbpx

1Kárpát-medence Fesztivál az A38-on

Az eddigi évek hagyományát folytatva az 1K Fesztivál idén is a magyar kulturális diverzitás és a nemzeti összetartozás ünnepét kapcsolja össze számos hazai és határon túli produkcióval.

Június 2. és 5. között rengeteg fellépő érkezik az A38 Hajó megújult tereibe a pop, az elektronika, az indie rock és a népzene dallamaival, szabadtéri bulikkal és a Hajógyár sorozattól megszokott izgalmas műfaji fúziókkal, portrébeszélgetésekkel és pop-up színházzal.

A Zene × Szöveg különleges estjén az erdélyi 4S Street tagjaival beszélgetnek dalszövegeikről, a modern és a népi szöveghagyományok kapcsolódásáról, a rádiós sikerekről és a zenekarról általánosságban.

A Zene × Mozgás különleges estjén a magyar elektronikus rock egyik legmeghatározóbb zenekarának énekesével, Fóris-Ferenczi Gáborral beszélget Hegyi Dóri (Ohnody). A beszélgetést a magyar impro színház legnívósabb társulata, a Momentán színesíti majd rögtönzött jelenetekkel. Különleges anya-lánya balettelőadással készül az A38 színpadára a Harangozó Gyula-díjas, magyar–ukrán származású érdemes művész, Aleszja Popova és lánya, Egerházi Thalia. A performanszt egyedülálló zenei összeállás is kíséri, hiszen Kézdy Luca hegedűművész és Kisgyörgy Ilka énekes produkciója egészíti ki. A házigazda Grecsó Zoltán lesz.

A koncertteremben fellép a Jóvilágvan, a Gomoly, a Teddy Queen, a The Sharonz, a No Sugar, a Prove, a The Carbonfools, a Loyal Apples’ Club, a tetőteraszon pedig DJ-k szettjeire lehet bulizni.

A fesztivált záró napon koncertet ad a Muzsikás. Minden idők legjobb magyar népzenei együttese a szenzációs énekesnővel, Petrás Máriával kiegészülve izzítja be rendesen a hangulatot ezen az estén.

Nyitókép: Kézdy Luca. Forrás: A38

A rovat további cikkei