A 2022/23-as évadban is folytatódik a Bethlen Téri Színház A színház mindenkié programja. Az idei évad első kedvezményes előadása a Közép-Európa Táncszínház Audibles című kortárs táncelőadása lesz szeptember 30-án 19 órakor.

A Bethlen Téri Színház ügyvezető igazgatója, Váczi László szerint a színház élménye mindenkit megillet, függetlenül attól, hogy milyen anyagi körülmények között él: „Nálunk, a Bethlenben továbbra is fontos, hogy mindenki számára elérhetővé tegyük a magas színvonalú színházi előadásokat. A koronavírus, a szomszédban zajló háború és a növekvő rezsiárak mellett idén télen a színházrajongók kétszer is meggondolják majd, hogy mire költsenek. A nehézségek ellenére azonban mi hisszük, hogy a kultúra mindenki számára elérhető kell, hogy legyen, ebben szeretnénk ezzel a programmal segíteni.”

A Bethlen Téri Színház meghatározó alappillére a tánc, így lett az idei évad első kedvezményes előadása az Audibles, a Közép-Európa Táncszínház produkciója, amelyről Farkas Kristóf, a Közép-Európa Táncszínház produkciós vezetője elmondta, a jelenlegi helyzetben nagyon aktuális, mivel abban az egész világegyetemet egyben tartó hangokat, zajokat jelenítik meg az előadásban a társulat táncművészei.„Megmutatják, milyen szerintük 2022-ben a világ, milyen zajok vesznek körül minket és egyáltalán, összekapcsolnak-e minket ezek a hullámok, illetve mit jelent a világmindenség számára a hang.”

Nyitókép: a Közép-Európa Táncszínház Audibles című előadása. Fotó: Dusa Gábor