Az Art-ravaló: Testvérek című előadása a Kesztyűgyár Közösségi Ház színpadán látható február 24–26. között.

Hogyan látja Jancsi és Juliska történetét 15 állami gondoskodásban nevelkedett fiatal a 21. században? Az Art-ravaló szociális-művészeti projekt az Európai Bűnmegelőzési Konferencián a legjobb kelet-közép-európai projekt elismerést kapta, európai összesítésben a negyedik helyen.

Schermann Márta rendező, a projekt szakmai vezetője hetedik éve foglalkozik állami gondoskodásban felnőtt fiatal felnőttekkel, akik az Art-ravaló keretein belül a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával egyéves komplex ingyenes képzésben vehetnek részt. A program a művészeti képzés mellett pályaorientációs, életvezetési, élménypedagógiai és egyéb területeket is lefed, elősegítve ezzel társadalmi beilleszkedésüket és önálló életük megkezdését.

„Jancsi és Juliska történetét mindenki ismeri. Favágó, kavicsok, mézeskalács, boszorkány, kemence. Juli és Janika története nagyon hasonló, mégis teljesen más. Mi történhet ma két gyerekkel, ha a szüleik nem képesek gondoskodni róluk, és hirtelen magukra maradnak a világban? Kiben bízhatnak, kiben nem? Kitől számíthatnak segítségre? Ki a boszorkány és mi a kemence? Mire képesek a szülők, hogy visszakapják a gyerekeiket?” A Szubjektív Értékek Alapítvány és a Faktor Terminál Art-ravaló nemzetközi díjnyertes projektjének fiatal felnőttei ezekre a kérdésekre keresik a választ február 24-én, 25-én és 26-án 19 órától a Kesztyűgyár Közösségi Házban.

Az előadásokról további információ itt.

Fotó: Art-ravaló