A Freelusion a világhírét a Britain’s és az America’s Got Talent műsorokban aratott sikereivel alapozta meg. Az elmúlt 10 évben több mint 300 fellépésük volt a világ különböző pontjain, hat nemzetközi díjat zsebeltek be épületvetítésben, autóvetítésben pedig világpiaci vezetőknek számítanak.

A társaság világszinten az elsők között használ saját fejlesztésű csúcstechnológiát élő színpadi produkciókkal ötvözve − ezt az elkövetkezendőkben a RaM Színház mindennapjaiba is beépítenék. A Freelusion jövőbeli elképzeléseinek példáját legfrissebb alkotásukban, a 2021 novemberében debütált Látomások tánc show-ban láthatta a közönség, ahol már felvillantották, hogyan is képzelik el forradalmasított produkcióikat. 

A Látomások a tánc és a vizualitás lélegzetelállító kombinációja, egy 3D-s látványvetítéssel ötvözött show, melyet a 20. század legnagyobb rockzenéi ihletettek. A jelenetek a Queen együttes zenéjére állnak össze álomszerű képekként. Az absztrakt és konkrét képekkel megtűzdelt műsor semmilyen szempontból sem nevezhető szokványosnak: műfajújító elem például a műsorszámok különálló narratíváját egybekötő házigazda jelenléte is.

A Freelusion a már alkalmazott technológiákat nemcsak a saját, de egyre több vendégelőadásába is beépíti. Az idei évadban hasonlóan különleges látványvilágban lesz részük azoknak, akik Tóth Andi és a Varga Balázs Jazz Quartet vagy Friderika koncertjére kíváncsiak.

A RaM széles műsorkínálatában a hagyományos előadásokat favorizáló nézők is megtalálják kedvenceiket, mivel a színház működtetői a változatosság és a minőség jegyében a jövőben is gondolnak a klasszikus műfajok kedvelőire.

Nyitókép: RaM Színház/Freelusion