A 6szín streampályázatára beérkezők közül négy társulat produkcióját is támogatja a színház új vezetése, így online látható lesz majd a Dekk Színház, a MáSzínház, a Therminál Workhouse és a Ziránó Színház előadása is.

A 6szín új vezetése pályázatot írt ki a színház területén megvalósuló professzionális streaming előadás biztosítására, hogy segítse azon független társulatokat, akiknek nincs lehetőségük előadásaik online bemutatására.

A beérkező pályázatokat egy művészeti tanács bírálta el, melynek tagjai Székely Kriszta rendező, Simon Kornél színész, rendező, valamint Szabó Kimmel Tamás színművész voltak. A beérkezett 21 pályázatból a tervezett három helyett négy produkciót is támogatott a zsűri, így a Dekk Színházat, a MáSzínházat, a Therminal Workhouse-t, valamint a Ziránó Színházat segíti online előadáshoz a teátrum.

A nyertes előadások januárban kerülnek felvételre és februártól lesznek láthatóak a 6szín műsorán a tervek szerint.

Dekk Színház: Garázsbanda

A Dekk Színház produkciója olyan kamaszokról szól, akik rockbandát alapítanak és arról ábrándoznak, hogy egyszer eljutnak a világ nagy rockszínpadaira, ahol majd százezrek tombolnak előttük. Ám egyelőre ők tombolnak, és az egymás idegeit cincáló fiatalok útja a teljes ismeretlenségből a tökéletes feledésbe tart. „Produkcióinknak hála a világ hamarosan sokkal viccesebb hely lesz, míg végül elérjük végső célunkat, amikor is az újszülöttek nem felsírnak majd, hanem felnyerítenek” – írta a társulat. Az előadás írója Vinnai Bandy, játssza és rendezte: Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András.

MáSzínház – Nathan Filer - Illés Márton: A zuhanás sokkja

A darab egy húszas évei elején járó fiú, Matthew elbeszélése, aki Down-szindrómás bátyja halála óta küzd a skizofréniával. A főszereplőt 9-19 éves koráig követjük végig, a leglabilisabb, legintenzívebb életszakaszában. A fiatalkori mentális betegségeket nehéz felismerni az amúgy is szélsőséges hangulatváltozások időszakában, és még nehezebb jól kezelni. Szereplők: Inoka Péter, Bagyura Gábor, Konkoly Áron, Grisnik Petra, Szabó Mátyás Péter, rendező: Kovács Henrietta.

Terminal Workhouse: M/Ámor vagy amit akartok

Makkoshotyka polgármesterének lánya tartja esküvőjét. Az egész község lázasan készül, ám a dolgok nem mennek simán. Előbukkannak a legféltettebb titkok, a sztárlájt partiszerviz pálinkája, a sámándob meg a kisgömböc, és minden szál összegabalyodik. Mert minek a varázslat, ha a valóság is meghökkentő dolgokra képes? Ízig-vérig, sírva-vigadós vígjáték, magyar valósággal megfűszerezve. A szövegkönyvet Shakespeare klasszikusa és a színészek improvizációi alapján Dancsecs Ildikó írta. Szereplők: Gerlits Réka, Géczi Zoltán, Molnár Gusztáv, Kálóczi Orsolya. Rendező: Dömötör Tamás.

Ziránó Színház: Kelekótya haramiák

A Veres András által írt és rendezett bábjátékban hagyományos kesztyűsbábok segítségével elevenedik meg a két rettentő rabló, Gerzson és Ödön története. A humoros, szívmelengető történetből kiderül, hogy a rettenetes rablók nem is olyan rettenetesek. Tervező: Rumi Zsófia, zeneszerző: Dés András, játszók: Pfeifer Zsófia és Varga Péter Róbert.

Nyitókép: A zuhanás sokkja, fotók forrása: 6szín