Az idei rendezvény felsőoktatási intézményi házgazdája az Óbudai Egyetem lesz, amely számos programmal készül: amellett, hogy bemutatkoznak az egyetem karai, képzései, az érdeklődők megismerkedhetnek a tésztahídépítés rejtelmeivel is ? mondta a fesztivál igazgatója, Maszlavér Gábor. Hozzátette: a jubileumi év alkalmából bővítik a helyszínkínálatot és plusz kemping is lesz. Összesen 12 zenei helyszínen várják a bulizni vágyókat ? ilyen még sose volt ? és több mint 250 zenei produkciót hallgathatnak meg. Az évről évre felépülő HÖOK-sátor idén hatalmas, 44×41 méteres aréna lesz erős fény- és hangtechnikával.

_DSC0056_m
Maszlavér Gábor és Koszti András

?A koncepció idén sem változott: a fesztivál fellépői 99 százalékban magyar előadók lesznek, de három külföldi sztár ? Dub FX, Borgore és Otto Knows ? is fellép? ? mondta Maszlavér Gábor.

Természetesen nincs fesztivál kísérő programok nélkül: a filmek szerelmesei beülhetnek a kertmoziba, akik pedig inkább sportolnának, minden eddiginél több sportprogram közül választhatnak ? olyan különlegességek is lesznek, mint a buborékfoci vagy a sárkányhajó.

Kialakítanak civil teret és gasztrofalut is, ahol egész nap számos program közül szemezgethetnek a fesztiválozók: nappal több mint 100 civilszervezet mutatkozik be, este pedig ugyanazon a színpadon zenei produkcókat hallhat a közönség, például nótakaraokét.

Koszti András, Velence polgármestere kiemelte: számos szervezett program lesz a környéken is ? előtérbe kerül a borkultúra és nagy hangsúlyt fektetnek a kerékpáros turizmusra. Maszlavér Gábor hozzátette: újdonság, hogy paypassos fizetésre is lesz lehetőség.

_DSC0091
Kama (Mary PopKids) és Somló Tamás

Az idei, 40. születésnapját ünneplő fesztivál szervezői július 18-ára, szombatra különleges programmal készülnek: az eltelt négy évtizedet idézi meg 240 percben nyolc zenekar-, illetve előadópáros, akik meghatározók a magyar zenei szcénában. Minden páros egy dalt ad elő közösen, egyedi feldolgozásban.

  1. páros: Mary PopKids és Somló Tamás ? LGT: Annyi mindent nem szerettem még
  2. páros: Magashegyi Underground és Bornai Tibor (KFT) ? KFT: Balatoni nyár
  3. páros: Kaukázus és Vincze Lilla ? Napoleon Boulevard: Júlia nem akar a földön járni
  4. páros: Wellhello és Soho Party ? Soho Party: Gyere és táncolj
  5. páros: Punnany Massfi és Ganxsta Zolee & Big Daddy Laca ? Ganxsta Zolee és a Kartel: Való Világ
  6. páros: Intim Torna Illegál és Kozsó ? Ámokfutók: A szerelem hajnalán
  7. páros: Animal Cannibals és Hősök ? Animal Cannibals: Budapest nyáron sokkal szabadabb
  8. páros: Brains és Kállay-Saunders András ? Kállay-Saunders András: Running

A koncertek alatt a közönségnek is lesz szerepe: a színpad közelében, a LED-falak mellett decibelmérő eszközöket helyeznek el, amelyek segítségével a közönség ?megmutathatja?, mennyire tetszett neki az adott produkció.