Ahová mi is szívesen beiratkoznánk...

Bábos tábor

A táborban több művészeti ág fuzionál: a 8–11 éveseket megszólító program részeként bábfoglalkozás, bábelőadás, árnyjáték, klasszikus zenei foglalkozás, illusztrációs kiállítás, sok drámafoglakozás és alkotómunka is szerepel. A foglalkozások és játékok Lázár Ervin Kalapba zárt lány című meséjére és András Tünde képzőművész a meséhez készített illusztrációsorozatára épülnek. A foglalkozások során művészet- és drámapedagógiai módszerek segítségével dolgozzák fel a mesében megjelenő témákat. Lesz többek között papírmerítés, land art, kollázskészítés, papírszínházgyártás, bábelőadás. A résztvevők megismerkednek a különböző bábtechnikákkal, a klasszikus hangszerekkel, közösen zenélnek.

Animációs tábor

A Rejtélyek földje címet viselő, 8–14 éveseknek szóló táborban a gyerekek megismerkedhetnek az animáció alapjaival, a mozgóképpel létrehozott történetmesélés lehetőségével. Térbeli figurákat alkothatnak papírból, fából, textilből, és elkészíthetik hőseik életterét, majd a stop-motion technika segítségével rövid kisfilmet készítenek. Délelőttönként budai szabadtéri sétákat tesznek a Gellért-hegyen, a Feneketlen-tó körül, a Kopaszi-gáton, ahol drámajáték foglakozások során kialakítják a történet vázát, az elképzelt karaktereket, valamint megismerkednek az animációs filmkészítés technikáival. A résztvevők önállóan vagy csoportban megteremthetik saját képzeletbeli világaikat, ahol a szereplőik életre kelhetnek.

Harry Potter tábor

A Harry Potter és a Tűz Serlege témájú tábor során a gyerekek bűvésztrükköket és kísérleteket tanulhatnak, mint az izgalmas Alohomora (zárnyitó) varázslat vagy a tűzijáték. A tábor szerves részét képezik a Harry Potter-könyvekben és -filmekben bemutatott kalandok: a résztvevők megismerhetik a híres Trimágus Tusa próbáit, és kipróbálhatják magukat a különböző kihívásokban. Emellett izgalmas játékokkal (kviddics) találkozhatnak. A VR-sisakok élethűen mutatják meg, hogy milyen tűzlabdát megidézni, vagy pillangóvá változtatni tárgyakat. Lesz ezenfelül még zene, kirándulás, számítógépes oktatóprogramokkal való játék. A tábori stáb szakképzett és tapasztalt pedagógusokból, sportedzőből, informatikusból, bűvészből áll.

Rumini kalandtábor

Tartalmas és izgalmas nyári hetet ígér ez a tábor, amelyben a 8–12 éves korosztályt várják mindenféle kalanddal. Lesz kincskeresés, piaclátogatás, amely során a Szélkirálynő raktárát lehet felölteni, kötélmászás az árbockosárba, egyensúlyozás, de a gyerekek egy igazi tengeri csatában is részt vehetnek a Rumini játszótéren. Egy nap tengerre, azaz Dunára is szállnak. Az esemény főszereplője Rumini képzeletbeli vitorlása lesz, ami a Hegyvidéken, egy hatalmas játszókertben várja a Szélkirálynő kis csapatát.

Fotós tábor

Hasznos és érdekes hobbit tanulhatnak a gyerekek ebben a táborban, miközben a foglalkozások a szépérzéküket és látásukat is fejlesztik. E táborban valódi oktatás zajlik: a fényképezés elméletének és gyakorlatának, a képkomponálás alapjainak elsajátítása, fotós titkok, fogások tanulása mellett az alkotótáborban az időjárástól függően délelőtt vagy délután fotóséta keretében külső helyszíneken (budai és pesti belváros, Tabán, Vár, Millenáris, Várkert Bazár stb.), valamint profi fotóműteremben is fotóznak (fényképezőgép és műtermi eszközök használata, portréfotózás, modellfotózás stb.).

Fotó (illusztráció): Shutterstock / Sunflower Light Pro