fbpx

6 koncert, amire érdemes ellátogatni nyáron a fővárosban

Az idei nyár egy kis csúszással indult, de még van két hónapunk kiélvezni.

Nem csak a közönség, de a teljes magyar zenészvilág fellélegzett, mikor a több hónapos „koplalás” után végre 500 főig engedélyezték a koncerteket. Persze ez még így is tizede annak az embertömegnek, amit egy nagyobb zenekar megmozgat, de ne legyünk telhetetlenek, inkább váltsunk jegyet a koncertekre, amíg nem kapkodják el őket az orrunk elől. Azt is elmondjuk, mire.

Perpetuum a Montázs Artban (július 10.)

Ha arról kérdezik a Perpetuum tagjait, milyen műfajba sorolják a zenéjüket, ők zavartan egymásra néznek a válaszért. Íígy mi is csak annyit mondanánk, hogy ide bárki eljöhet, aki szereti a jazzt, a popot, a pszichedelikus zenét, az elektronikát és a rockot. A Girincsi Fruzsina vezette zenekar eddig olyan megmérettetéseken bizonyított, mint a Babel Laureate World Jazz, a Müpa Jazz Showcase és a Szimpla Lemming, szóval a Montázs színpadát már rutinosan foglalják el.

Melegíts be ezzel a dallal:

Lázár tesók a Budapest Parkban (július 20.)

Az Esti Kornélból és Pegazusok Nem Léteznekből ismert testvérpár rengetegszer lenyűgözte már a magyar alterrajongókat, a karantén után pedig egyből a Budapest Parkban térnek vissza. A tesók eleinte közös (kedvenc) zenekaraik dalait játszották, majd az évek folyamán néhány saját, a duóra tervezett szerzemény is beszivárgott. 2020-ra már komplett lemezt ígérnek, ha megnéznél belőle egy „előzetest”, itt a (remélhetőleg még sokszor visszatérő) lehetőség.

Melegíts be ezzel a dallal:

Budapest Bár a Kobuciban (július 30.)

Aki valaha járt a Budapest Bár koncertjén, az jól tudja, hogy kevés magyar zenekar csinál akkora bulit, mint Farkas Róbert supergroupja. Lehetetlen lenne felsorolni az összes zenészt, aki valaha közreműködött a bandában. Ezúttal sem kisebb nevek lépnek színpadra, mint Németh Juci, Szűcs Krisztián, Tóth Vera, Mező Misi és persze Frenk. Figyelem: ide ne a legszebb cipőd hozd, mert a koncert végére biztosan széttáncolod a talpát.

Melegíts be ezzel a dallal:

Müller Péter AndFriends a Kobuciban (augusztus 16.)

Nem könnyű 40 év munkásságából válogatni, pláne akkor, ha egy zenekar úgy ontja magából az újabbnál újabb slágereket, mint Müller Péter Sziámi zenekara. Most azonban megkísérlik ezt – sőt, még a Romano Dromnak is helyet biztosítanak a színpadon. Ezzel invitálják a közönséget a hamarosan induló közös fellépéssorozatra. Ugyanis olyan is lesz!

Melegíts be ezzel a dallal:

Áron Andris ‘Apey’ a Dürer Kertben (augusztus 23.)

„Áron András dalaiból árad az a fajta erőlködésmentes attitűd, ami segít elhinni: zenei mondanivalója egyetemes, dalszövegei mélyről merítenek, de mégis egyszerűséget hordoznak. Legfőbb erénye a tiszteletreméltó és inspiráló bátorság, a kompromisszumok nélküli művészi hang, az őszinteség önmagáról és világnézetéről” – mondta el az Artisjus szóvivője, amikor 2019-ben Áron Andrist választották az év junior dalszerzőjének. És aki nem hiszi, most utána járhat: Apey ősszel negyedik nagylemezét mutatja be – ennek előfutára nálunk debütált! – ebből ad ízelítőt a Dürer Kertben.

Melegíts be ezzel a dallal:

Saiid és Mulató Aztékok az A38 Hajón (augusztus 28.)

Amikor Saiid és Újonc (aka Závada Péter) tavaly bejelentették, hogy nem folytatják tovább közös útjukat Akkezdet Phiai-ban, mély repedés keletkezett a magyar underground rajongók szívén. Aztán szerencsére megígérték, hogy külön-külön sem hagynak cserben bennünket, Saiid pedig ki is dobott egy szólólemezt, a R.E.P-t, amit végre élőben hallhatunk. A belemelegítésről pedig a szintén nem kevésbé menő Mulató Aztékok gondoskodnak.

Melegíts be ezzel a dallal:

Kiemelt fotó: Lázár tesók / Káldy Márton képe

A rovat további cikkei