fbpx

70 ingyenes program az Essentia Artis összművészeti kiállításon

A március 1-jén nyílt, nagyszabású Essentia Artis kiállításon és programsorozaton 70 művész 70 ingyenes programmal várja a művészet iránt érdeklődőket a Pesti Vigadóban.

Az április 2-ig tartó eseményen a Magyar Művészeti Akadémia művészeti ösztöndíjasainak 2022-ben végzett évfolyama, valamennyi művészeti ág képviselteti magát. A rendezvénysorozat fő célja feltárni a különböző művészeti ágak közötti összefüggéseket, azonos, de más megközelítéssel bemutatott területeket.

Az egy hónapon át látogatható tárlatot kísérő programokat központi gondolatokra épülő tematikus napok köré szervezték. A Tiszta forrásból az Őrizni, használni, teremteni, A közösség ereje és a Kultúra és innováció című tematikus napoknak a Pesti Vigadóban a Sinkovits Imre Kamaraszínpad, a Makovecz terem és a Díszterem, valamint a 6. emeleti kiállítóterek adnak otthont.

Az első kiemelt tematikus nap a Tiszta forrásból lesz március 9-én, amelyen Bartók születésnapjára emlékezve a hagyományos motívumrendszerből építkező művészek produkciói tekinthetők meg.

Fotó forrása: MMA MKI

A rovat további cikkei