fbpx

A 14. Országos Múzeumpedagógiai Konferenciával zárul a 17. Múzeumok Őszi Fesztiválja

Frissek, fiatalok! címmel rendezi meg a Szabadtéri Néprajzi Múzeum – Múzeumi Oktatási Módszertani Központ az idén új helyre költözött Néprajzi Múzeummal társszervezésben a 2022. évi országos rendezvénysorozatot lezáró konferenciát.

Az Ifjúság európai évére is reflektáló, közel 100 múzeumi szakember részvételével november 7-én és 8-án zajló rendezvényen a hazai muzeális intézmények ifjúsági korcsoportnak szóló és a társadalmi fenntarthatóságot támogató kezdeményezései állnak a középpontban.

Az idei szakmai konferencia célja áttekinteni, hogy a muzeális intézmények miként kapcsolódnak az ifjúsági korcsoporthoz, illetve a velük kiemelten foglalkozó szervezetekhez, kezdeményezésekhez, trendekhez. A két nap alatt plenáris előadások és múzeumi jó gyakorlatok sokasága szemlélteti, hogy milyen példaértékű együttműködéseket sikerült megvalósítaniuk.

A konferencia a témaválasztásában illeszkedik a 2022-ben Ezt mind fenntartjuk! mottóval szervezett Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat gondolatiságához és ez évi kiemelt tematikájához is. A 16 + Több mint múzeum című kiemelt tematika ugyanis arra világít rá, hogy a múzeumok miként képesek kreatívan közreadni az általuk őrzött kincseket és tudást a fiataloknak, bevonva őket a múzeumi fenntarthatóság átgondolásába.

Az első nap előadásai után a második napon muzeális és felsőoktatási intézmények közös projektjeit, valamint a MOKK által kiadott nyílt felhívásra beérkezett múzeumi és múzeumpedagógiai jó gyakorlatokat ismerhetik meg a résztvevők.

Nyitókép: a konferencia helyszíne, a Néprajzi Múzeum. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A rovat további cikkei