Az augusztus 1–3. között megrendezett fesztiválon fellép majd többek között az amerikai Anastacia, valamint a brit The Brand New Heavies.

Anastacia a 2000-es években vált ismertté, amikor berobbant I’m Outta Love című dalával. Azóta már nyolcadik stúdióalbuma jelenik meg Our songs címmel. A Jazzpiknik nyitónapján a kétezres évek slágerei mellett a legfrissebb dalokra is lehet számítani.

A piknik második napján a ’90-es évek acid jazz műfajának képviselője, a The Brand New Heavies tér vissza Paloznakra, őt követi Tony Hadley, a Spandau Ballet egykori frontembere. A pénteki napon a Kraak & Smaak érkezik, 2021-es koncertjük után második alkalommal. A Kraak & Smaak triója néhány év alatt hatalmas karriert futott be, játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, többek között a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget fesztiválokon. A Kraak & Smaak Live Band neve a ropogós és finom kifejezést rejti, ami zenei újításukra utal: koncertjeik során keverik az élőzenét és a DJ-szetteket – ezzel a különleges harmóniával avanzsált a holland formáció Európa legismertebb funk-hiphop-acid jazz együttesévé.

Augusztus 3-án, szombaton a holland Son Mieux lép fel, majd a Morcheeba koncertjével folytatódik az este. Az MF Robots utánozhatatlan hangjaival búcsúzik a három napra jazzfővárossá avanzsált Paloznak. Az MF Robots a soul, az R&B, a funk és a popzene stílusait ötvözi; a zenekar egyik tagja, Jan Kincaid alapítója volt a – a 2024-es fesztiválon szintén fellépő – The Brand New Heavies együttesnek, hozzá csatlakozott Dawn Joseph énekesnő, akit Rod Stewart, Phil Collins, Michael Bublé és Craig David vokalistájaként ismerhetett meg a nagyközönség.

A Paloznaki Jazzpiknik az egyre fiatalodó közönségének szeretne kedvezni azzal, hogy bevezeti a kisfelnőtt jegyet, amellyel a 14 és 23 év közötti fiatalok vásárolhatnak kedvezményes belépőt.

További információ, kedvezményes jegyek a fesztivál honlapján érhetőek el.

Nyitóképen a Kraak & Smaak.