Szervezett, éjszakai városi séták indulnak február 2–3-án Budapesten, amelyek a kilencvenes évek fővárosi underground életének ikonikus helyeire kalauzolják az érdeklődőket.

A másfél órás, ingyenes esti séták a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool – Új irányok a kilencvenes évek magyar képzőművészetében című kiállításának kísérőrendezvényei. A séták olyan, már nem létező helyeket mutatnak be, mint a Kultiplex, a Tilos az Á, a Bahia bolt és a Cha-cha-cha, de érintik a Marilyn Night Clubot is, végpontjai pedig a Madách Imre utcai Központ lesz, ahol az Electronic Beats minden este 18.30 és 22.30 között a korszakot megidéző DJ-szettel készül.

„A 2013-ban indult Hosszúlépés projekt Budapest meghökkentő oldalát mutatja be városi sétáival, amelyből jelenleg mintegy harmincféle van. A TechnoCool-kiállításhoz kapcsolódó séta néhány legendás belvárosi helyre koncentrál, amelyek nem a megszokott aspektusból mutatják be a kilencvenes éveket. Ezek mindegyike olyan kreatív tevékenységet inspirált, amire addig nem volt lehetőség. A Kultiplex, a Cha-cha-cha, a Tilos az Á egész napos befogadótérként működött, ahol találkozni és alkotni is lehetett­­. Azt is megjelenítjük, milyen közegben jöttek létre a Magyar Nemzeti Galéria TechnoCool című képzőművészeti kiállításának képei” – mondta el Koniorczyk Borbála urbanista, a hosszúlépés.járunk? társalapítója.

A Telekom Electronic Beats és a hosszúlépés.járunk? közös szervezésében induló sétákon Bán Áron történelemtanár, Kéri Gáspár fotográfus, tanár, Kovács Tamás György urbanista, tájrendező-kertépítő mérnök, Szilágyi Adrienn történész és Üveges Bence történész mesél a résztvevőknek.

A képen Koniorczyk Borbála. Fotó: Hartyányi Norbert / Kultúra.hu