Az ukrán országos színházi versenyfesztiválon a beregszászi magyar társulat Ez a gyerek! című darabja lett a legjobb nagyszínpadi előadás. Az eredményt a december 4-i kijevi gálaműsoron hirdették ki.

A Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház darabját a Great Real Art Ukrajnai Országos Versenyfesztivál döntőjében 12 előadás közül választotta a legjobbnak a nemzetközi szakmai zsűri.

A mű szerzője Joёl Pommerat francia kortárs mesedrámaíró, az előadást Melnyicsuk Oleg, a beregszászi színház művésze rendezte.

Az időn és téren kívül rekedt utazók történetét egy várandós nő belső monológja zárja keretbe. Milyen egy jó szülő, mire képes gyermeke boldogságáért? Milyen egy jó gyerek? Hogyan teheti egy szerető és szeretni vágyó anyukát megkeseredett vénasszonnyá egy végtelenségbe zárt pillanat?

A darab hétköznapi és kevésbé hétköznapi családi problémákat boncolgat egy vakvágányon vonatra várakozó utasok történeteivel. Olyan kérdéseket tesz fel, amikre nem szabad válaszolni, arra válaszol, amit nem merünk megkérdezni.

Forrás: Kárpátalja.ma. A nyitóképet K. Debreceni Mihály készítette.