Muzsikusok, operaénekesek és bábszínészek összjátékában kel életre Kodály Zoltán Háry Jánosa a pécsi Bóbita Bábszínház és a Pannon Filharmonikusok zenekar közös produkciójában november végén.

A Háry János című daljátékra épülő, Halasi Dániel rendezésében megvalósuló bábelőadás először november 26-án, majd egy nappal később látható a pécsi Kodály Központ hangversenytermében.     

Az öt éven felülieknek szóló produkció főbb szerepeiben Váradi Marianna, Haja Zsolt, Bognár Szabolcs, Vermes Tímea és Megyesi Schwartz Lúcia énekel, a bábszínházi művészek − Matta Lóránt, Illés Ilona, Mag Eszter, Papp Melinda, Várnagy Kinga, Czéh Dániel, Arató Máté − és a nagyzenekari muzsikusok mellett közreműködik a Pannon Filharmonikusok Fesztiválkórus és a Pannon Gyermekkar.     

A Bóbita Bábszínház a 2021/2022-es évad során a Háry János premierjét követően − számos korábbi produkció mellett − még két új bemutatót tervez. Jövő év januárjától viszik színre Madách Imre művének bábszínpadra alkalmazott változatát, a 14 éven felülieknek szóló Az ember tr. című darabot Sramó Gábor, a társulat igazgatójának rendezésében. A társulat és az Apolló Kulturális Egyesület közös produkcióját a bábjáték és az alternatív színház asszociációkra, fantáziára építő, egyszerű eszközhasználata jellemzi.     

A következő esztendő tavaszától immár a harmadik produkcióban láthatja a Bóbita közönsége Torzonborzot, a rablót. A Torzonborz és a Holdrakéta című, négy éven felülieknek ajánlott produkciót Schneider Jankó rendezésében mutatják be.     

A bábtársulat az évad során csaknem húsz produkcióval, havi több mint tucatnyi előadással várja közönségét. A bemutatókkal, a darabokkal és a műsorral kapcsolatban ezen az oldalon további részletek olvashatók.