A Déryné program egy nem mindennapi zenés előadást karolt fel az idei Barangoló alprogramon belül: Oscar Wilde mára már klasszikussá vált meséjét, A boldog herceget egy egészen új színházi műfajban láthatja a közönség június 22-én és 23-án az Eötvös10 Művelődési Házban.

A népszerű mese alapján Tiszai Péter zeneszerző egy kortárs meseoperát komponált, a librettót pedig Sényi Fanni dramaturg jegyzi.

Pányik Tamás rendező elsősorban a 6–14 éves korosztályt szeretné megszólítani az előadással, ezzel is népszerűsítve a kortárs opera műfaját. De Oscar Wilde története megszólítja a felnőttek generációját is, igazi családi történet. Egy szórakoztató tanmese a szeretetről, az önzetlenségről, a társadalmi érzékenységről, a felelősségvállalásról és a segítségnyújtásról. Ezenkívül bemutatja a barátságot, a testvérek közti rivalizálást, a cselekedeteinkkel való elszámolást és az ember saját határainak megszabását is.

A bájos mesevilágot megteremtő dallamok mellé Barta Viktória
koreográfiája párosul, akivel a rendező már korábban is együtt dolgozott 2020
augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatott Agrippina című operában. Barta Viktória egészen Zanzibárról utazott
ide, hogy a kortárs meseopera koreográfiáját színpadra alkalmazza.

A boldog herceg szereposztását a mai zenés színház fiatal művészei alkotják. A címszereplőt Cseh Dávid Péter alakítja, mellette Gadó Anita tűnik fel Fecskelányként, további szerepekben pedig Grubits Blanka, Szaszák Zsolt és Nagy Noel lép majd színpadra.

Képek forrása: Eötvös10 Művelődési Ház