fbpx

A bonchidai Bánffy-kastély udvarán tartják a CityRocks rockzenei flashmobot

A bonchidai Bánffy-kastély udvarán tartják szombaton a CityRocks rockzenei flashmobot, amelyen több mint 180 romániai és külföldi amatőr és profi zenész ad elő közösen 12 közismert rockszámot.

Ez már a harmadik kísérlet a rockzenei flashmob kolozsvári, Kolozsvár közeli megszervezésére. Az esemény korábban bejelentett időpontjait a koronavírus-járvány miatt kétszer is el kellett tolni. Az eredeti elképzelés az volt, hogy az alkalmi zenekar Kolozsvár főterén lép fel. A rendkívüli koncertet végül Bonchidán tartják.

Queen-, Brian Adams-, Billy Idol-, Black Sabbath-dalok mellett a román Alternosfera és a magyar Tankcsapda egy-egy dala is felcsendül majd a koncerten.

A legfiatalabb zenész egy hatéves dobos lesz, a legidősebb pedig túl van a hetvenen. A több mint 180 tagú zenekar koncertje után a kolozsvári Outflow – Metallica Tribute zenekar és a magyarországi Reckless Roses – Guns N’ Roses Tribute zenekar áll a közönség elé.

A CityRocks korábbi flashmobjain 2018-ban Szegeden mintegy négyszázan, 2019-ben Kecskeméten pedig ötszázan zenéltek együtt.

Nyitókép forrása: CityRocks.hu

A rovat további cikkei