Különleges és egyedi előadások, premierek és ősbemutatók, lemezbemutató és jubileumi koncertek váltják egymást az egykori csillebérci gyermektábor területén megnyitott erdei színház műsortervében.

Budapest második legnagyobb szabadtéri színháza idén több mint 35 programmal készül, új műfajokat is műsorra tűzve szinte minden korosztály számára kínál érdekes és értékes művészi tartalmakat.

Június 4-én, egy trianoni megemlékezéssel összekötött koncerttel  indítják a nyarat, amelyet Zséda Életben maradni című új nagylemezének bemutatója követ. Koncertekből bőven lesz választék, hiszen ezen a nyáron Malek Andrea, Király Viktor, a Beatrice, az R-GO, Nagy Szilárd és Ragány Misa, Gergely Róbert és az EDDA is színpadra lép, önálló koncertek keretében.

De a színházi programok is igazi meglepetéseket tartogatnak, hiszen újra látható lesz a Made in Hungária, színpadra állítják a Kőműves Kelemen című rockballadát, a Győri Balett elhozza az Anna Kareninát, a Budapesti Showszínház a Képzelt Riport Szimfonikus szuperkoncertjét és a különlegesen látványos The Abba Show-ját is, amely egyben ősbemutatója is lesz ennek a produkciónak. Szarvasról érkezik a Twist Olivér és az Imádok férjhez menni, a HeArt Társulat premierjén pedig a Pofára eséseim története kerül bemutatásra. A Pesti Művész Színház a Botrány az Operában, a Hatan pizsamában és a Lili Bárónő című előadásokat állítja színpadra. Exkluzív program lesz a Robin Hood-musical, amelyet a margitszigeti premier óta nem mutattak be.

Egy igazi operett-ritkaság is látható lesz, a Primadonnák éjszakáján hat kitűnő operett primadonna lép együtt színpadra. A már-már hagyománnyá vált  Hullócsillagok éjszakája pedig idén augusztus 13-14 napjára került, pont akkor, amikor a Persediák meteorraj áthalad a nyári égbolton.

Nyitókép: Anna Karenina. Forrás: gyoribalett.hu.