A Dürer Kert a főváros kulturális életének egyik meghatározó szereplője immár közel tizenöt éve, mely a megállapodás keretében az új helyszínen egy nemzetközi színvonalú kulturális térként születhet újjá. A két koncertterem és a kerthelyiség a BudaPart déli részén, a Lágymányosi-öböl partján valósul meg, amivel egy nemrég felszabadult, jelenleg leromlott állapotú bérlemény alakul át és kap teljesen új formát.

A szórakozóhely kerthelyisége akár már idén nyáron megnyithat,

a felújítás után pedig a koncerthelyszín és a kulturális tér is, melyek még tovább növelik a Lágymányosi-öböl, a Kopaszi-gát, tehát a teljes BudaPart látogatói élményét. A Dürer Kert vezetősége többek között a remek megközelíthetőség, az egyedülálló vízparti környezet, a hosszú távú, biztos bérleti szerződés miatt döntött az új helyszín mellett. 

„A közel két évig tartó keresés alatt nagyon sok helyszínt megnéztünk, és a legjobbnak a BudaParton található terület bizonyult. Más lesz a hangulata, mint a régi Dürernek, de ez a helyszín a közvetlen Duna-partjával, természetközeliségével és a méretével egy nagyon szép kihívást és feladatot jelent számunkra. A BudaPart vezetőségének hozzáállása, kreativitása adott nekünk a döntésben egy nagy adag impulzust” – mondta el Nagy Zsolt, a Dürer Kert ügyvezetője.

Nyitókép: Facebook/Dürer Kert