Huszadik születésnapját ünnepli a Cabaret Medrano szombaton a fővárosi Gödörben. Az esten fellépnek vendégzenészek, a kísérőrendezvény pedig egy kiállítás, amely a zenekar tagjainak különböző műveit mutatja be.

Az évfordulóra jubileumi best of koncertsorozatot szervezett a Cabaret Medrano, amelyet országszerte bemutatnak. Ennek kiemelt eseménye a november 6-i program, amelyet a sanzonrockos Halk zenekar nyit, Fekete Jenő és a Blues Rockers zár.

A Cabaret Medrano a zenéjében és szövegeiben is ötvözi Budapest sokszínűségét. Dalaikban keverednek a különböző stílusok, a magyar és a balkáni népzene, a dzsessz és a sanzonok világa. A kisemberek hétköznapjairól mesélő szövegeik rokonságot mutatnak kelet-európai írók (Hrabal, Mrozek) világával.

A csapat Verebes György vajdasági magyar festő és Kamondy Imre fővárosi költő-színész barátságából, az átalakuló Vadsanzon zenekarból született 2001-ben. A Cabaret Medrano húsz év alatt kiadott három albumot (Éjszakai járat, 2007; Ez mind nem volt, 2010; Esővonat, 2014), a hagyományos koncerthelyszínek mellett megfordult a Nemzeti Színházban és a Katona József Színházban, a Nemzeti Múzeumban, a Petőfi Irodalmi Múzeumban és a Fővárosi Nagycirkuszban is.

A jubileumi koncert zenészei: Kamondy Imre (ének, harmonika), György Andrea (hegedű, ének), Vörös László (zongora), Strausz Eszter (szaxofon, fuvola), Horváth Gábor (basszusgitár), Szert Zsigmond (dob, szájharmonika, vokál), Nagy Balázs Krisztián (gitár, vokál), Dudás Zsombor (ütőhangszerek, vokál) és Nemes János (szaxofon, fuvola).

A koncert
kísérőrendezvénye egy kiállítás, amely a Cabaret Medrano tagjainak „materiális”
műveit, György Andrea grafikáit, Kamondy Imre festményeit, Nagy Balázs
Krisztián concept art alkotásait, valamint plakátokat és fotókat mutat be a
zenekar elmúlt húsz évéből.

Nyitókép forrása: a Cabaret Medrano Facebook-oldala