Egykor élt cirkuszi artistáknak állít emléket a Budapesti útikalauz időutazóknak című cirkusz-színházi előadás, miközben Budapest történelmébe is betekintést nyújt. Humoros újrakezdések, heroikus döntések, tiltott szerelmek és szívszaggató menekülések elevenednek meg az artistaszámokkal tűzdelt, meseszerű előadásban szeptember 29-én és október 13-án.

Hét sorsot mesél el igaz történetek alapján az Időutazók Társulat előadása. Megjelenik a színpadon többek között Rodolfo első találkozása a mágiával, a szakállas nőként világhírűvé vált Barcsy Szidónia tragikus átváltozása vagy az Eötvös báró életét felforgató este az Orfeumban. A történetek 1860 és 2000 között játszódnak Budapesten. Az olykor vicces, máskor megbotránkoztató életutakon keresztül kiderül, hogy bár minden történelmi kornak megvoltak a maga nehézségei, a cirkusz mindig is kiutat jelentett.

Az Időutazók Társulat 2019-ben jött létre azzal a céllal, hogy cirkuszi formában állítson emléket a korabeli artistáknak. A darab szereplőihez hasonlóan a történelem vihara a társulatnak sem kedvezett, ugyanis első előadásuk bemutatójára még éppen hogy sor kerülhetett 2020. március 8-án, de három nap múlva érvénybe lépett a Covid–19 miatti rendezvénytilalom. Az ezt követő másfél évben a társulat új tagokkal bővült, és folyamatosan fejlesztette a produkciót, így a közönség most először láthatja ezt megújult formájában.

A műsort szeptember 29-én és október 13-án láthatjuk legközelebb a Bethlen Téri Színházban.