fbpx

A cirkuszosok is kampányt indítottak a járvány lelassítása érdekében

Az irodai munkák esetében könnyű elképzelni és megvalósítani a home office munkavégzést, de mit csinál otthon egy artista vagy előadóművész, akinek gyakorlótér és eszközök kellenek?

A Fővárosi Nagycirkusz művészei és dolgozói ezekre a válaszokra voltak kíváncsiak, amikor pár napja elindították az ACROBATS HOME OFFICE CHALLENGE nevű kihívást. Először felkértek néhány artistaművészt, akrobatát, légtáncost és zsonglőrt, hogy az otthonukban készített rövid videón mutassák meg, hogyan gyakorolnak, hogyan alakítják ki a négy fal között vagy lakókocsijuk szűk terében a mindennapi elengedhetetlen gyakorláshoz és edzésekhez szükséges feltételeket.

Az első videók nagy sikert arattak, a továbbított kihívásoknak köszönhetően már a világ minden táján készülnek videók és folytatódik a challenge, egyre több kulisszatitok vagy humoros jelenet kerül fel a különböző közösségi oldalakra, arra biztatva egymást és a közönséget, hogy saját és szerettei egészsége érdekében mindenki maradjon otthonában, és ne keseredjen el, hanem találja fel magát, ahogy a cirkuszművészek is.

A Fővárosi Nagycirkusz által elindított kihíváshoz már száznál is több artista- és előadóművész csatlakozott, és táncosok, táncművészek, színészek, énekesek és zenészek is jelezték, hogy szívesen csinálnának és megosztanának hasonló videókat.

Íme néhány példa:

Az olasz és bolgár lányból álló Kolev Sisters duó több mint egy éve dolgoznak együtt. Megalakulásuk óta folyamatosan járják a világot duó erőemelőszámukkal, felléptek már az Alexandre Bouglione Cirkuszban és a Krone Cirkuszban is. Tavaly a XVIII. Moszkvai Nemzetközi Cirkuszfesztiválon arattak sikert, idén pedig a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon az Ezüst-díjat és egy különdíjat nyertek el. Videójukat itt tudjátok megnézni.

Kristóf Krisztián nemzetközileg elismert, világhírű artista család tagjaként gyermekkorától a cirkusz bűvöletében él. A Baross Imre Artistaképző és a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után egyedülálló zsonglőr számával lett világhírű. Páratlan szivardobozos zsonglőr produkciójával bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe. Nevéhez köthetők többek között a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivál 1996 és 2012 közötti rendezései, és a 2019-es Dumbo című Tim Burton film cirkuszi jeleneteinek rendezése. Jelenleg a világhírű magyar Recirquel újcirkuszi társulat nemzetközi menedzsere. Videóját itt tudjátok megnézni.

Nereus Lajos

A Jászai Mari­ és Hortobágyi Károly­díjjal elismert légtornász és kézenálló egyensúlyozóművész, Nagy Lajos Nereus fia. Az Állami Artistaképző Intézet és a Magyar Táncművészeti Főiskola elvégzése után dolgozott a világ számos országában zsonglőrként, később átváltott egy humoros tányérforgató számra. Videóját itt tudjátok megnézni.

A rovat további cikkei