fbpx

A Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok nyitják meg a Szent László napokat

Bellini, Verdi, Mozart, Puccini örök szépségű áriáit, közkedvelt operák részleteit hallhatja a közönség a nagyváradi Szent László napok június 21-i, hétfői megnyitóján a debreceni Csokonai Színház és a Kodály Filharmonikusok művészeinek előadásában.

Az OperaÜnnep című produkció 19 órakor kezdődik a Szigligeti Színházban. Az est az ünnep zenei megfogalmazását járja körül: ünnep, ha a művészek ismét találkozhatnak a közönséggel, ünnep, amikor újra felcsendülnek a dalok. Vincenzo Bellini, Charles Gounod, Kodály Zoltán, Wolfgang Amadeus Mozart, Amilcare Ponchielli, Giacomo Puccini, Giuseppe Verdi csodálatos áriáit és együtteseit hallgathatja a közönség ezen az estén. A Csokonai Színház egy új operaénekesi nemzedék kezdő lépéseit egyengeti, a nagyváradi operagála ennek is az ünnepe.

Közreműködik: Antóni Norbert, Dargó Gergely, Donkó Annamária, Donkó Imre, Grega Csaba, Janovicz Zsófia, Kuczmog Klaudia, Molnár Anna, Nagy Kíra, Rendes Ágnes és Szilágyi Szilvia, valamint a Kodály Filharmonikusok és a Csokonai Színház Énekkara. A karigazgató Gyülvészi Péter, az est karmestere Ács János.

A testvérvárosi kapcsolat révén létrejött rendezvényen való részvétel meghívó igényléséhez kötött. Az ingyenes belépőket a Szent László Egyesület székhelyén lehet igényelni. Az ünnepélyes megnyitón a beltéri járványügyi szabályok érvényesek. Nem szükséges sem oltási igazolás, sem negatív teszt. Belépéskor az önkéntesek testhőmérsékletet mérnek, ajánlott a kihelyezett kézfertőtlenítő használata, és a rendezvény teljes ideje alatt kötelező a védőmaszk viselése.

Kép forrása: Csokonai Színház

A rovat további cikkei