A negyedik válogatóban Balogh Eszter (dalának címe: Maradnék), Bari Laci (Féltelek), Detti (Nem muszáj), a Down For Whatever (Zuhanás), Hegedűs Bori és Tempfli Erik (Altató), a Kaukázus (Egyetlen szó), a LivingRoom (Megtörtént), a Luscinia (Labirintus), Radics Gigi (Egy vagy velem), valamint Süle Zsolt (Befúj) lép színpadra.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezi.

Idén is a nézők látják el az ötödik zsűritag szerepét sms-szavazáson keresztül, így ezúttal is aktív részesei lehetnek a dalválasztási folyamatnak. Az elődöntőbe öt dal jut tovább.

Az eddigi három válogatóból Szőke Nikoletta (Új esély), Galda Levente (Eredő), a Tortuga (Törnek az ablakok), Hajdu Erik (Szürke madár), a Mudfield (Nincsen szerencsém), Anevemandras (Hazaérek majd), GERENDÁS feat. Dárdai Blanka (Senkié), Noémo (Hableány), Szabó Leslie (Legyen másnak is jó), Andelic Jonathan (Áldom), Katona Petra (Viszlát múlt), a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos (Maradok), a Pink & The Panthers (Sodor a szél), a Beneath My Skin (Ébredj!), valamint Nagy Szilárd feat. Ragány Misa (Drága hazám) jutott tovább az elődöntőbe.

A negyedik válogató extra fellépője a Republic és Bagossy Norbert lesz. Az adás után, 21 óra 50 perctől exkluzív, színfalak mögötti információkkal várja a nézőket A Dal Kulissza az M2 Petőfi TV-n. A műsorban az előadók és a zsűri is számos érdekességgel szolgál a produkciókról, izgalmas kulisszatitkokat osztanak meg a műsorvezetőkkel, Forró Bencével és Lolával.

A Dal 2021 honlapján (adal.hu) mind a negyven dal meghallgatható, emellett a műsor Facebook- és Instagram-oldalán találhatók részletes információk, extra tartalmak, videók és cikkek.

Nyitókép: A Dal tavalyi döntője, fotó: MTI/Mónus Márton