Budapesten, a Barba Negra Music Clubban ad koncertet vasárnap a Delain. A holland szimfonikus metálzenekar alapcsapata legújabb dalát, a közelgő hatodik albumot felvezető One Secondot is bemutatja.

A 2002-ben Zwolléban alakult, története során számos tagcserén átesett zenekar eddig öt stúdióalbumot készített, a legutóbbi, a Moonbathers 2016-ban jelent meg. Az egyedi hangzású, dallamos metált játszó Delain az elmúlt másfél évtizedben turnézott a Nightwish, a Sabaton, a Within Temptation társaságában, és olyan rangos fesztiválokon játszott, mint a Wacken, a Graspop, a Download vagy a Fortarock.

 A Delain idén februárban egy négy új dalt és tíz koncertfelvételt tartalmazó anyagot jelentetett meg Hunter’s Moon címmel, ősszel indult európai turnéjuk, a The Masters of Destiny során pedig már legújabb dalukat, a One Secondot is játsszák.

A zenekarban az alapító Martijn Westerholt (billentyűs hangszerek) mellett Charlotte Wessels (ének), Otto Schimmelpenninck van der Oije (basszusgitár, vokál, hörgés), Timo Somers (gitár, vokál), Joey de Boer (dobok) zenél.