fbpx

A designt és innovációt segíti a MOME a Veszprém-Balaton EKF projektben

Stratégiai megállapodást kötött csütörtökön a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) és Veszprém-Balaton 2023 Zrt.: az együttműködés részeként az egyetem hallgatói és az oktatók a dizájn és innováció területén segítik az Európa Kulturális Főváros (EKF) projektjeinek sikeres megvalósulását.

A Veszprém-Balaton 2023 Zrt. és a MOME együttműködésének értelmében az egyetem szabadon választható tárgyként hirdeti meg azt az EKF tematikájú kurzust, amelyen a hallgatók, az oktatók és az EKF partnerek együtt dolgoznak a projektek kidolgozásán és megvalósításán. A stratégiai megállapodás részeként a partnerek együttműködnek az EKF dizájn és innováció területén megvalósuló programjainak szervezésében, megosztják egymás nemzetközi partneri kapcsolatrendszerét és erősítik az együttműködés további lehetőségeit a Veszprém-Bakony-Balaton térségben megvalósuló kreatív-ipari régió megteremtése érdekében.  

A szerződést Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Fülöp József, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem rektora írta alá.
Mint írják, az egyetemnek a veszprémi Pannon Egyetemmel tavaly júliusban megkötött együttműködése és a most aláírt megállapodás is azt a célt szolgálja, hogy Veszprém és a régió az EKF cím segítségével a térségben az ország egyik legjelentősebb kulturális-kreatív régiója legyen.

A MOME, az ország kiemelt kreatív központja a dizájn és az innováció egyik megkerülhetetlen intézménye a térségben megvalósuló kulturális kreatív régió egyik fő motorja lehet. Az intézmény küldetése a művészetek, a design és a kreativitás világszínvonalú oktatása, kutatása és fejlesztése, ezzel komoly hozzáadott értekkel gazdagíthatja a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Főváros kezdeményezés sikerét.

Nyitókép: MOME, forrás: az egyetem Facebook-oldala

A rovat további cikkei