A Duda Éva Társulat novemberben két, már sikerrel bemutatott, népszerű előadást is műsorra tűz, illetve új bemutatóval, a Prizma című előadással is készül.

A társulat egyik legnépszerűbb
előadása, a Virtus lesz újra
színpadon november 10-én a Nemzeti Táncszínházban. A produkció egy cirkuszi csapat tagjain keresztül mutatja be a magyar
mentalitás karikatúráját, amelyben helyet kap egy romantikus gólyaláb-duett,
parkour bohócok, szarkasztikus humor, és egy jelentős szinkronKúszó
világbajnokság.

A közkedvelt Frida című zenés előadás visszatér az Átriumba, főszerepben Gubik Petrával, Szabó P. Szilveszterrel és Molnár Áronnal. A történet Diaz de Muertos idején, azaz pont halottak napján játszódik, ami Mexikóban óriási karnevált jelent. Az előadás november 20-án és 21-én látható.

A Duda Éva Társulat új kreációval is készül Prizma címmel, amelynek alapját a tavaszi karantén időszak alatt létrehozott Egypercesek-videósorozat képezi. Táncon és filmen keresztül pillantunk be egymás mindennapjaiba, amelyet teljesen felforgatott a járvány. A karantén okozta bezártság, a viszonyok megváltozása, a drámai és banális helyzetek táptalaja az alapjában megfordult világkép a darab központi témája. Az előadás november 24-én kerül bemutatásra a Tánckedd-sorozat keretében a TRIP hajón.

Nyitókép: jelenet a Virtus című előadásból, fotó: Dömölky Dániel.