A színház úgy határozott, hogy nem nyitnak ki már az évad végéig, ám továbbra sem hagyják színház és kultúra nélkül a 70. születésnapját ünneplő Dunaújvárost – az online térben marad a színház erre a nyári szünet előtti időre, programokkal, koncertekkel.

Folyamatosan zajlanak a próbák a Bartókban. Két „házi bemutató” is lesz májusban, az Illatszertáré és a János vitéz különleges táncjátéké. Aztán elkezdik az izgalmasan „összetett” című kortárs mű, a Hamlear próbáit két dunaújvárosi születésű művésszel, Nagy Ervinnel és Koltai Róberttel. Majd sorra jönnek a vendégjátékaik, melyeket országszerte lehet majd látni szabadtéri színházakban. Utaznak a Sándor Mátyással, a Toldival, a Jónás könyvével és az Utánképzés ittas vezetőknek című produkcióval. A Hamleart a Gyulai Várszínház Shakespeare Fesztiválján játsszák.

Előbb nyitják viszont az új évadot Dunaújvárosban: már 2021 augusztusában várja a látogatókat a Bartók Liget nyári programsorozat.

Mindent egymás után tűznek majd műsorra, amit a több hónapos kényszerszünet alatt próbáltak, esetleg csak streamelve mutattak be vagy pótlásra vár. Új bérletkonstrukciókkal is készülnek a nyitásra.

Nyitókép forrása: a színház Facebook-oldala