Több remek koncertre és előadásra kerül sor a Fonó online kínálatában, amelyekkel a zeneház csatlakozott a Budapesti Tavaszi Fesztivál sorozatához.

Április 10-én Enyedi Ágnes énekes és Salamon Soma furulyás-harmonikás közös műsora Bartók Béla nyárádmenti gyűjtéséből, valamint széki lassú, csárdás és négyes dallamokból válogat. A furulya-ének duó bensőséges hangulatú műsorában a lírai dallamok és szövegváltozatok magukkal ragadó szépsége mutatkozik meg.

Április 14-én Nyitrai Tamás és Mihó Attila közös koncertjére kerül sor. A Bazseva zenekar és a Magyar Állami Népi Együttes zenekarának két kiváló hegedűse Kettős hangzat – Népzene két hegedűre a Kárpát-medencéből elnevezésű koncertje a Kárpát-medencében élő nemzetiségek körében megmaradt népi hegedűjáték sokszínűségén alapul. Műsorukban olyan zenei összeállítások hangoznak el ismert és kevésbé ismert tájakról, amelyek a hegedűjáték valamilyen egyedülálló hagyományát képviselik vagy olyan gyűjtések rekonstrukciói, amelyek hatással voltak nagy zeneszerzőink munkásságára és napjaink népzenei előadóira egyaránt. Előadásuk ebből a koncertműsorból ad ízelítőt.

Április 13-án a FolkEmbassy Podcast Revival Adatközlők sorozatában Rosonczy-Kovács Mihály Junior Prima-díjas prímás, népzenész, a Hungarian Folkembassy vezetőjének vendége Csoóri Sándor Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar dalszerző, a hazai hangszeres népzenei mozgalom egyik elindítója, a Muzsikás együttes és a Magyar Dudazenekar alapító tagja, Kossuth-díjas népzenész, a Muzsikás együttes egykori tagja.

Április 17-én az Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes előadására kerül sor az online térben Kedvemre való címmel. A Fundák Kristóf és Fundák-Kaszai Lili vezetésével működő Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes hamarosan harmincéves fennállását ünnepli. Kedvemre való című előadásuk az együttes legsikeresebb táncműsorainak részleteiből építkezik. A Kárpát-medence egyes tájegységeinek autentikus táncai és zenéi kortárs színpadi megoldásokkal gazdagítva mutatnak rá hagyományos népi kultúránk sokszínűségére.

A programokat a Fonó Facebook-oldalán lehet követni.

Nyitókép: Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes, fotó: Majnik fotó