Az intézmény nagyszabású gálaműsorral és új magyar artistákat bemutató tavaszi produkcióval ünnepli újranyitásának ötvenedik évfordulóját.
Január 14-én este hétkor a cirkusz Facebook-oldalán élőben megtekinthető az 1971-es megnyitó emlékére készült nagyszabású gálaműsor, amely a magyar artistaművészet kiválóságainak produkcióit vonultatja fel.
A klasszikus cirkuszi, de varietéelemeket is felvonultató, nagy elődöket megidéző gála a Hortobágyi Károly-díjjal kitüntetett, többszörös cirkuszfesztiváldíjas erőemelő duó, a Silver Power, Füzy Anita és Kranitz Krisztián rendezésében, Valc Szabolcs mesterkoreográfus munkája nyomán valósult meg.
A gálát megelőzően bemutatják a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ megbízásából készített, Cirkuszi csodaemberek – Életútinterjúk cirkuszművészekkel című sorozat hatodik kötetét.

A különleges évforduló jegyében rendezik meg a Fővárosi Nagycirkusz új, tavaszi műsorát is: a Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg.

A február 13-a és április 18-a között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség; összesen több mint hetven magyar artista lép a porondra. Köztük olyan művészek, mint a Porond Ifjú Csillaga-díjas, Guinness-rekorder Richter Kevin és csoportja új deszkaszámával, a Weiss Jr. csoport fliegende produkciójával. A Donnert, Richter és Ádám cirkuszi dinasztiák tagjai pedig közösen adnak elő egy lovasakrobata-számot.
A műsorban szinte az összes cirkuszművészeti zsáner látható lesz: a levegő-, zsonglőr-, akrobata-, gyorsöltöző-, görkorcsolya-, handstand- és illúziószámok mellett papagáj- és kutyaprodukciók is.

A nevetésről tapasztalt bohócok gondoskodnak, az új műsor rendezői, a Silver Power tagja pedig emelőszámukkal kápráztatják majd el a közönséget.

Fotó: Kultúra.hu