fbpx

A győri Torula pályázatot hirdet műteremhasználatra

A győri Torula Művésztér pályázatot hirdet műtermeinek 2022. évi, kedvezményes bérleti díj ellenében való, rendszeres (folyamatos, heti rendszerességű) használatára, alkotóművészek és a kreatív gazdaság területén tevékenykedő alkotók részére.

A műtermek jellemzően saját használatra pályázhatók, lehetőség van azonban – a több rezidens által megosztva használandó – közösségi műteremre vonatkozó pályázat benyújtására is. A pályázatra elsősorban fiatal (pályájuk elején álló) alkotók jelentkezését várják. Az egyéni mellett van mód csoportos pályázat benyújtására is, például alkotócsoportok vagy a kreatív gazdaság területén működő vállalkozások esetében.

A Torula Művésztér a jelen, rendszeres használatra vonatkozó pályázatról való döntést követően – az esetlegesen szabadon maradt műtermek számának figyelembevételével – hirdeti meg a műtermeinek időszakos (legalább 1, legfeljebb 3 hónap) igénybevételére vonatkozó pályázatát. Azaz azon alkotók, akik nem a teljes 2022. évre vagy a heti rendszerességnél ritkábban vennék igénybe valamely műtermet, az időszakos használatra vonatkozó pályázatra tudnak majd jelentkezni.

A Torula alkotóművészek otthona, továbbá időszaki kiállítások, alkotótáborok, workshopok, előadó-művészeti produkciók, performance-ok, konferenciák helyszíne. A Torula Művésztér küldetése, hogy a kortárs művészetet az emberek életének részévé tegye.

További információ a http://www.torula.hu és a https://www.facebook.com/torula.muveszter oldalakon található.

Nyitókép forrása: a Torula Művésztér Facebook-oldala

A rovat további cikkei