fbpx

A Házassági történet rendezőjének új alkotásával nyit a Velencei Filmfesztivál

Noah Baumbach White Noise (Fehér zaj) című drámájával nyílik meg augusztus 31-én a 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál.

The sun silhouettes the Golden Lion scupture in front of the palace where the 62th Venice Film Festival will take place in Venice 30 August 2005. "La Mostra" kicks off on 31 August as a raft of Hollywood stars led by George Clooney, Gywneth Paltrow, Ralph Fiennes and Matt Damon are set to take Venice by storm watched over by hundreds of counter-terrorism police. AFP PHOTO / Filippo MONTEFORTE (Photo by FILIPPO MONTEFORTE / AFP)

A rendező három éve Házassági történet című filmjével aratott sikert Velencében, majd filmje hat Oscar-jelölést kapott, és egy Oscar-díjat el is nyert.

A White Noise főszerepét, egy középnyugat-amerikai egyetem professzorát, akinek életében drámai fordulatok következnek be, Adam Driver játssza.

Baumbach először rendezett olyan filmet, amely nem saját forgatókönyvéből készült. A White Noise Don DeLillo azonos címmel 1985-ben megjelent posztmodern regényét adaptálta. A produkcióban Greta Gerwig, Andre Benjamin, Alessandro Nivola, Jodie Turner-Smith és Don Cheadle is szerepel.

Alberto Barbera, a Velencei Filmfesztivál művészeti igazgatója kiemelte: „Don DeLillo nagyszerű regényéből Baumbach eredeti, ambiciózus és lenyűgöző alkotást forgatott, amely drámai, ironikus, szatirikus is egyben. A film a nyolcvanas évekbeli megszállottságainkat, kétségeinket és félelmeinket vizsgálja, ugyanakkor nagyon is egyértelmű utalásokat tesz a mára” – fűzte hozzá.

Baumbach filmje a Netflix finanszírozásával született. A streaming óriás Velencéből akarja indítani a film kampányát, amellyel a következő díjszezonra is biztosítani akarja számára a figyelmet.

A Velencei Filmfesztivál szervezői kedden jelentik be a teljes versenyprogramot. Idén több más Netflix-film is versenybe száll a Lidón, köztük Alejandro González Inárritu mexikói rendező Bardo című alkotása és a Blonde, Marilyn Monroe életének fiktív krónikája Andrew Dominik új-zélandi rendezőtől, amelyben a Tőrbe ejtve és a Nincs idő meghalni sztárja, Ana de Armas alakítja Monroe-t.

A 79. Velencei Nemzetközi Filmfesztivált augusztus 31. és szeptember 10. között rendezik meg.

Nyitókép: AFP/Filippo Monteforte

A rovat további cikkei