fbpx

A Hello, Dolly! című musicalt mutatja be a szatmárnémeti Harag György Társulat

A Hello, Dolly! című musicalt mutatja be Sorin Militaru rendezésében a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata, a nagyszabású produkció szereposztásában szinte a teljes társulat látható.

 Az előadás az azonos című Broadway-musical, valamint a romantikus filmmusical alapján készült, amely a látványért és a filmzenéért Oscar-díjat is kapott 1970-ben. Bessenyei Gedő István, a társulat igazgatója elmondta, hogy a Hello, Dolly! nagyszabású vállalkozás, a Harag György Társulat mércéjével mérve valódi szuperprodukció lesz, amilyet még soha nem játszott a színház. Az előadásban és előkészítésében eddig Szatmárnémetiben soha nem látott méretű stáb dolgozik, a szinte teljes társulatot felölelő szereposztás mellett népes tánckar és statisztéria is szerepet kap a produkcióban, amelynek egyik legnagyobb erénye a zenei értékekben rejlik.     

Az igazgató reményét fejezte ki, hogy a népes alkotócsapat munkájából valódi színházi ínyencség, kiváló musical-előadás születik a zenés műfajokért rajongó szatmári közönség örömére. Az előadás koreográfusa Bodor Johanna, díszlet- és jelmeztervezője Cristian Marin, zenei vezetője Ovidiu Iloc. A bemutatót május 13-án este tartják.

Nyitókép: a darab próbája. Fotó: Tibor Jäger

A rovat további cikkei