A herendi porcelánművészet remekei első alkalommal mutatkoznak be önálló művészeti tárlat keretében a távol-keleti országban.

A kiállítás szervesen kapcsolódik a Herendi Porcelánmanufaktúra kulturális missziójához, amelynek keretében az elmúlt évtizedben mintegy 150 herendi kulturális kiállítás nyílt világszerte, ezzel is hozzájárulva a pozitív országimázs építéséhez – hangsúlyozza dr. Simon Attila vezérigazgató.

A több mint száz alkotást felvonultató tárlaton az érdeklődők a világelső porcelánmanufaktúra legnevesebb mintáit csodálhatják meg, így Viktória-, Apponyi-, Rothschild- és Royal Garden-szetteket is. A kiállítás szerves részét alkotják a 19. században tervezett, kínai mintákkal díszített herendi szervizek.

A zártkörű megnyitót követően az érdeklődők november 20-tól december közepéig tekinthetik meg a kiállítást, illetve vehetnek részt tárlatvezetéseken.

Az 1922-ben megépített, Hudec László tervezte hófehér villaépület az egykori francia selyemkereskedő, H. Madier számára készült, majd később Chen Yi, Sanghaj első polgármesterének rezidenciájaként szolgált. Az elegáns villa ma a Sanghaji Képzőművészeti Múzeumnak ad otthont.

Forrás: Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt.