Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett Vásárhelyi forgatagon több mint 170 programra várják az érdeklődőket.

Idén a marosvásárhelyi vár lesz a rendezvénysorozat központi helyszíne, de lesznek események a Kultúrpalotában, a Bernády-házban, a Teleki Tékában, a színházban és a Maros Művészegyüttes székhelyén is. A fesztivál nagyszínpadát a Színház téren állítják fel.

A fesztivál nagyszínpadán szombaton a Transylvanian Symphonic Tales indítja a koncertsorozatot: a produkció keretében Koszika és a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenél közösen, utánuk pedig a kolozsvári Nightlosers rockegyüttes lép színpadra. Vasárnap a gyergyószentmiklósi Teddy Queen és a magyarországi Kowalsky meg a Vega koncertjére várják a közönséget.

A zárt térben zajló vagy nagyobb tömegeket megmozgató szabadtéri programokra védettséget igazoló dokumentummal lehet majd belépni. Aki előzetesen regisztrál a www.reg.forgatag.ro oldalon, az mindössze egy QR-kód felmutatásával bejuthat a fesztiválhelyszínekre. A fesztiválnak az idén nulladik napja is lesz, egyes fellépők már csütörtökön a közönség elé állnak.

Idén a forgatag kiemelt partnere az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány, amely a hagyományőrző programokról gondoskodott. Amint a sajtótájékoztatón az alapítvány képviselője, Fazakas János elmondta: kínálatukban kézműves-foglalkozások, kiállítások, koncertek, táncházak és hivatásos néptáncegyüttesek előadásai szerepel.

A Vásárhelyi forgatag programja a forgatag.ro honlapon böngészhető.

A nyitóképen: Kowalsky meg a Vega.