fbpx

A hétvégén költészettel borítják be Szentendrét

Szentendrén lírai sétával ünneplik a magyar költészet napját. A Szentendrei Kulturális Központ A költő te magad légy! – „szabad-ötletek jegyzéke” címen kiadott felhívására érkező versek az április 11-i hétvégén lesznek olvashatók szentendrei közintézmények ablakaiban, belvárosi kirakatokban, buszmegállók plakáttartóiban.

A 61 versmegállót tartalmazó Szentendre verstérkép segítségével bárki gyalogosan vagy kerékpárral könnyedén megkeresheti és elolvashatja a költeményeket.

A Szentendrei Kulturális Központ március eleji felhívásának célja egyrészt a magyar költészet napjának méltó megünneplése, másrészt a hosszú ideje tartó járványhelyzetből való kiszakadás, kulturális feltöltődés, közösségi megmozdulás, bemutatkozási lehetőség.

– Mi is, mint minden más kulturális intézmény, november óta zárva vagyunk. Ettől függetlenül dolgozunk missziónkat szem előtt tartva: kulturális élményt szeretnénk biztosítani minden nehézség ellenére, sőt leginkább éppen a nehézségekből való kiszakadás okán. Március 15-re egy történelmi-irodalmi sétával, húsvétkor egy városszerte játszható húsvéti fészekrablással, a magyar költészet napjára pedig a lírai sétával készültünk – meséli az intézmény ügyvezetője, Lakatos Judit.

A költő te magad légy! felhívásra az irodalom iránt érdeklődő és fogékony emberek jelentkeztek, akik nemcsak olvasni szeretik a költeményeket, hanem ők maguk is írnak verseket. A kezdeményezésnek hatalmas sikere lett: folyamatosan érkeztek a versek a szervezőkhöz, akik azokat plakát formájában helyezik ki szentendrei közintézmények ablakaiba, belvárosi kirakatokba, buszmegállók plakáttartóiba. A hétvégére elkészítették Szentendre verstérképét is, mely tartalmazza a 61 helyszínt, ahol a beérkezett versek találhatók.

A hétvégén már minden érdeklődő – kezében a térképpel – egy felejthetetlen lírai sétát tehet Szentendrén, így ünnepelve a magyar költészet napját.

Képek forrása: Szentendrei Kulturális Központ

A rovat további cikkei