A rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadára készül az ország három térségében, az év első eseménye a Muzsikál az erdő a „hírös” városban.

Szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekek egyebek mellett bábelőadáson,  kézműves- és sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Bemutatkoznak a Kodály Iskola növendékei, koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és a Mezzo.

Az erdei élménysétán népzenei meglepetésekkel várják az érdeklődőket,

akik vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviseletek bemutatóját pedig Romsics Imre néprajzkutató vezeti.   

Vasárnap Lakitelek-Tőserdőn tartják a Muzsikál az erdő gyermeknapi programját a Holt-Tisza partján.

Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, a Lóca Együttes és a Batyuszínház előadása szórakoztatja a családokat. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2021-es gyermekrajzpályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítást, amely egész nap megtekinthető, Varró Dániel költő nyitja meg.

Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak, a sportolni vágyók szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Fellép mások mellett az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes. 

Nyitókép: MTI/Komka Péter