A Lackfi János Milyenek a magyarok? című kötetéből készült koncertszínházi előadás bemutatóján, augusztus 19-én Zsámbékon először hangzanak el megzenésítve új Lackfi-dalszövegek.

Az előadást Őze Áron rendezi, a színpadon Auksz Éva és Holecskó Orsolya mellett a The Sharonz zenekar lép színpadra. Az előadásról Őze Áron így nyilatkozott: „Bármi baj történhet velünk, bármilyen gondokkal nézhetünk szembe, bármilyen tragédia is érhet bennünket, ha a humorunk megmarad, azt megőrizzük és tudjuk működtetni, akkor az túléltető erő, egy lényeges pontja az egész életszemléletünknek.”

Lackfi János fontos szereplője a Zsámbéki Nyári Színház idei évadának. A helyben élő szerző Rocky című regényének színpadi változatát nyár elején mutatták be Zsámbékon. A Milyenek a magyarok? című szórakoztató, szatirikus, önironikus Lackfi-kötet szövege pedig rendhagyó módon a szerző által írt dalszövegekből készült új dalokkal elevenedik meg a zsámbéki ősfák alatt.

Az előadás magunk mélyebb megismerésére és szembenézésre invitál, megértésre és elfogadásra tanít. Szellemes, nem kevésbé elgondolkodtató etűdök segítségével színészek és közönség játszhatnak el együtt gondolatban azon, milyenek is vagyunk, mire lehetünk jogosan büszkék, min lenne jó esetleg változtatnunk.

Az ősbemutatót megelőző napon, augusztus 18-án a Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös produkciója, A helység kalapácsa látható.

Nyitókép: Lackfi János